13.Prosinec 2015,22:59

Posilovací pružiny jsem manželovi pořídila po zhlédnutí Postřižin

Kdo by neznal celovečerní film režiséra Jiřího Menzela z roku 1980. Postřižiny vznikly podle knihy Bohumila Hrabala a já si v nich všimla posilovacíh pružin, které jsem pořídila manželovi jako takový vtiupný dárek. Jak jsem však byla překvapená, když se do nich manžel zamiloval, začal cvičit a dnes hubne!

89KDO BY NEZNAL POSILOVACÍ PRUŽINY

Jsem si vědoma toho, že pružiny a film Postřižiny nemusí znát úplně každý. Posilovací pružiny jsou vlastně podobné jako posilovací gumy. Jsou založeny na podobném principu, jen posilovací pružiny kladou větší odpor. Posilovací pružina vypadá tak, že na každém konci má madla, nebo upínáky, které držíme ve svých rukou, nebo je můžeme někam zavěsit. Tím se nám naskytne možnost vyzkoušet velké množství cviků, které posilují různé druhy svalů.

MANŽEL BYL PŘEKVAPENÝ

Můj manžel není rozhodně sportovec, ale i tak bych řekla, že se snaží čas od času hýbat. Dříve chodil do posilovny, ale ta mu přišla již moc drahá. Doma necvičil, a proto jsem se rozhodla pořídit mu jen tak posilovací pružiny, aby mohl trénovat prsní svaly, ruce a další části těla. Když se podíval na pružiny, začal se usmívat a myslel si, že si dělám srandu. Řekla jsem mu, že to má na posilování. Asi se divil, proč jsem mu nepořídila raději nějaké činky, ale tak se rozhodl pružiny vyzkoušet.

JAK SE PRUŽINY POUŽÍVAJÍ?

Cvičí se v určitých sériích a to tak, že posilovací pružiny roztahujeme směrem od sebe. Posilovací pružiny kladou odpor, mají tendenci se opět stahovat, proto je cvičení s nimi náročnější. Posilovací pružiny bývají vyrobeny z kovového materiálu, oceli, dokonce se můžeme setkat i s gumovými posilovacími pružinami. Jejich pružnost závisí na tom, kolik pružin je mezi jednotlivými madly a jak moc jsou silné. Někdy je množství pružin možno nastavit. Manželovi jsem koupila ty klasické se 4 pružinami. Manžel objevil celou řadu cviků, které opakuje v sériích. Cvičí každé ráno 30 minut a dokonce přišel i na to, jak posilovat s pružinami nohy.

JAK ZAČAL MANŽEL HUBNOUT?

Po několika týdnech cvičení se manžel rozhodl pro odkyselení organismu, zároveň stále dál cvičil s pružinami. Po odkyselení si přidal dalších minuty ke každodennímu tréninku a začal před očima hubnout, což mu docela závidím. Díky odkyselení má více energie a já vidím, jak se opět vrací ke sportu. Domácí cvičení zkrátka funguje, pokud k němu přidáte i péči o to, jak váš organismus funguje. Posilovací pružiny vám pomohou se svaly, ale na tuk musíte odkyselením a aerobním cvičením.

http://naposilovani.cz/posilovaci-pruziny/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: