13.Prosinec 2015,22:47

Posilovací guma – reportáž z domova důchodců přesvědčí i ty mladší!

2818Přemýšlíte nad pořízením posilovací gumy, nebo už jednu doma máte a přemýšlíte nad správnými cviky? Podívejte se na reportáž z domova důchodců v Praze 5, kam seniorům posilovací gumy pořídili. Na 100 % vás přesvědčí o tom, že i pro vás bude guma skvělým řešením. Reportáž sepsala paní Blanka, která v domově pracuje již šestým rokem.

 

PŘEMÝŠLELI JSME, JAK SENIORY ZABAVIT – POSILOVACÍ GUMA!

V domově důchodců pracuji již dost dlouho a vím, jak je těžké někdy starší lidi zabavit. Rozhodně se mi nechce posadit je před televizi, naopak se pro ně snažím vymýšlet různé aktivity, které procvičují mozek a celé tělo. Sama bych byla nerada v důchodu pasivní. Snažím se lidem v domově předávat energii, učit je novým věcem a oni mě za to mají rádi, alespoň to tedy říkají.

Přemluvila jsem vedení, abychom pořídili do domova posilovací gumy. Nestojí moc peněz a jsou používány na posilování svalů celého těla. Cvičení s posilovací gumou je jedno z nejjednodušších typů.

Nastudovala jsem si jednotlivé cviky. Je totiž jen na nás, jaké cviky s posilovací gumou zvolíme a na jakou část našeho těla se konkrétně zaměříme. Lidé vyššího věku mají často problém se zády, a proto jsem se při studiu zaměřila hlavně na tuto část těla.S posilovací gumou se nejčastěji cvičí na hodinách aerobiku, kde lidi vede vyškolená lektorka, což já osobně nejsem. Zároveň vím, že aerobik by byl velká zátěž, a proto jsem se rozhodla pro naše důchodce připravit velmi jednoduchý program sloužící hlavně ke koordinaci hybnosti a zlepšení rovnováhy.

NĚKTERÍ SE OPĚT DOSTALI DO FORMY!

Začala jsem seniory učit, jak s gumou pracovat a cvičit správně. Ihned je za to začalo bavit. Měla jsem ohromnou radost z toho, jak tuto cvičící pomůcku ihned přijali bez ptaní, jak je baví pohybovat se a vymýšlet další aktivity. Dokonce jsme se domluvili na přesných dnech a časech, kdy budou probíhat naše lekce s posilovací gumou. Je úžasné vidět, že váš nápad měl úspěch.

Některé seniory posilování tak moc začalo bavit, že se mě začali ptát také na jídelníček a další možnosti zdravého životního stylu. Odhalila jsem jim tak principy odkyselení organismu, podle kterých se část z nich začala řídit. Právě u těchto seniorů vidím obrovský pokrok a energii, se kterou se pouští do dalšího cvičení. Odkyselení ostatně funguje v každém věku a rozhodně není určeno pouze lidem důchodového věku. To samé platí o posilovací gumě, což je dle mého názoru skvělá cvičební pomůcka za absolutně zanedbatelnou částku.

http://naposilovani.cz/posilovaci-guma/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: