18.Listopad 2015,19:21

Biopsie prostaty nebolí, ale dokáže pořádně vystrašit

Urolog mi sdělil, že má u mě podezření na karcinom a bylo by dobré provést vyšetření biopsie prostaty. Pokud vás to čeká také, určitě se vám budou hodit moje zkušenosti. Moc dobře si totiž vzpomínám na to, jak jsem byl vystrašený z toho, jak bude celé vyšetření probíhat.

JEDNA PROCEDURA ZA DRUHOU

man-991725_1920Když je chlapovi přes padesát, tak je docela jasné, že se u něj začnou projevovat problémy s prostatou. Moje babička tedy vždy říkala, že problémy s prostatou mají jen k*revníci jako děda, ale já musím toto tvrzení vyvrátit. Za celý život jsem měl jen pár partnerek a se ženou jsem již přes dvacet let. Podezření na karcinom mě tak pořádně překvapilo a vyděsilo. Doktor mi začal vysvětlovat, co mě čeká.

Před vyšetřením biopsie prostaty musí stanovit hodnotu krevní srážlivosti a dále poslat moč na bakteriologii. Celkem 10 dní před úkonem je důležité vysadit léky, které ovlivňují krevní srážlivost. U mě to byl například Brufen, který jsem si občas dával kvůli bolestem hlavy v práci. Ve vašem případě to může být třeba Acylpyrin. A tím to nekončilo.

BĚŽNÉ VYŠETŘENÍ? NEŘEKL BYCH!

Čeká vás biopsie prostaty? Tak věřte, že před tímto úkonem je důležité vyprázdnit konečník – poctivě, jak mi bylo sděleno. Den před úkonem jsem tak začal užívat čípek. Biopsie prostaty se navíc provádí s plným močovým měchýřem, což také není mmoc příjemné. Je to ale rozhodně lepší než zavedení ultrazvukové sondy do konečníku. Nepomáhá ani to, že je potřená znecitlivujícím gelem. Doktor detailně prohlíží prostatu v příčném i podélném řezu.

Vyšetření trvá přibližně 15 minut a přibližně hodinu jsem byl v ordinaci. Po ohodině jsem se znovu vymočil a byl jsem rád, že se neobjevily žádné další komplikace. U mnoha pacientů se může vyskytnou krev v moči, krvácení z konečníku, může se snížit proud moči a dojít k jeho zadržování. Já byl v pohodě, čemuž se divil i doktor

Přibližně za 2 týdny jsem měl výsledek histologického vyšetření odebraných vzorků a zjistil jsem, že jsem kompletně zdravej! Skvělý pocit, ale i tak mě podezření hodně zaskočilo. Zeptal jsem se tedy doktora, jak problémům s prostatou předcházet.

Doporučil mi odkyselení organismu a dodržování zdravější životosprávy. V mém věku sice nemohu očekávat zázraky, ale pokud pochopím a odhalím principy odkyselení, výrazně snížím riziko výskytu nějakého vážnějšího problému. Něco takového mě doopravdy zaujalo, a proto jsem se do odkyselení vrhl po hlavě. Problémy s prostatou prakticky nemám a močím jak patnáctiletý kluk. Navíc se cítím celkově lépe, mám více energie a pokud se mohu pochlubit, tak jsem podle manželky údajně i trošku zhubnul. Vyhněte se vyšetření, biopsie prostaty doopravdy není hezký zážitek. Díky odkyselení můžete mít klid!

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: