18.Listopad 2015,20:14

Chronický zánět prostaty je složitý problém, urolog odhaluje řešení!

Brněnský urolog přivítá v ordinaci každý den kolem 40 mužů, kteří za ním chodí s různými komplikacemi. Jedním z nich bývá i chronický zánět prostaty. Toto onemocnění má velmi obtížnou léčbu, a proto jsme se pana doktora zeptali na to, jak léčba probíhá.

SLEDUJTE PŘÍZNAKY

face-984031_1920Pane doktore, co je to vlastně chronický zánět prostaty?

Chronický zánět prostaty nebo-li chronická bakteriální prostatitis je onemocnění, které může navazovat na fázi akutní nebo se pozvolna vyvíjí. Jeho původcem bývá jeden bakteriální kmen nebo smíšená kultura.

Jaké příznaky zánět provází?

Příznaky onemocnění jsou rozmanité. Nemocní mají většinou obtíže spojené s močením, velmi častým jevem bývají noční výlety na záchod, kdy muž chodí močit třeba i pětkrát za noc. Bolesti bývají ve většině případů nevýrazné a tupé, nicméně mohou být v akutních případech i velmi ostré. Dokonce tak, že muži absolutně znemožňují pohlavní styk. Bolesti se mohou objevovat také v konečníku a na hrázi, někteří pacienti cítí pocit chladu v šourku. V určitém menším procentu případů se může objevit i krev v moči, případně příměs krve v semenné tekutině.

Když muž takové příznaky u sebe zpozoruje, jak by měl postupovat?

Rozhodně by neměl zbytečně váhat a čekat. Doporučuji mu ihned se objednat k urologovi, který ho prohlédne a doporučí mu další léčbu. Ta nebývá totiž úplně krátká a pokud se zánět prostaty přehlíží, může se výrazně zhoršit.

LÉČBA NA PĚT LET?

Jak je tedy léčba složitá a jak dlouho trvá?

Znám pacienty, kteří během pěti let vyzkoušeli různá antibiotika bez výsledku. Už to je důkaz, že léčba je složitá, dlouhodobá a ne vždy přináší žádoucí výsledky. U některých pacientů do prostatické části močové trubice podáváme želé s antimikrobiálním a anestezujícím účinkem.

Existuje způsob, díky kterému se muž chronickému zánětu prostaty může vyhnout?

Určitě to je možné a prevence je úplně nejlepším způsobem, jak zánětu vyhnout. Doporučuji úpravu životosprávy, střídmý sexuální život, náležitou hygienu a v neposlední řadě odkyselení organismu, díky kterému se pro zánět stane tělo velmi nehostinným prostředím. Principy odkyselení si dokáže osvojit úplně každý. Pokud se chcete chronickému zánětu prostaty vyhnout, bez odkyselení a změny životosprávy se to neobejde. Je to však velmi malá oběť za to, že nebudete muset řešit závažné zdravotní komplikace a budete mít život (včetně toho sexuálního) bez komplikací.

http://prostata-lecba.cz/chronicky-zanet-prostaty/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: