Dieta při cukrovce
Diabetická dieta je životně důležitá u osob, které trpí tímto onemocněním.
Správná výživa při cukrovce je základ léčby této nemoci. Tato dieta musí obsahovat přesně stanovené množství sacharidů, které se odvíjí od typu cukrovky a od stavu nemocného.
Jednoduché sacharidy (cukr, čokoláda, med, slazené limonády) by měly být ze stravy úplně vyloučeny.
Naopak přednost by měly dostat složené sacharidy (krupice, luštěniny, brambory, rýže).
Dieta při cukrovce jídelníček:
Mléčné výrobky – nízkotučné mléčné výrobky jako tvaroh, jogurty, sýry
Tuky – rostlinné oleje jako olivový, slunečnicový. Máslo nahradíme margarínem
Maso – libová masa všech typů
Zelenina – zeleninu je možno konzumovat i ve větším množství, nejlepší je v čerstvém syrovém stavu
Sladkosti – Při přípravě moučníků a dezertů je vhodnější používat umělé sladidlo namísto cukru
Při tepelné úpravě potravin preferujte vaření v páře, v hrnci a dušení. Naopak smažení, fritování, uzení a pečení není doporučováno
Pokud trpíte cukrovkou, je zde veliká pravděpodobnost překyselení vašeho organismu. Překyselení organismu je vážný problém, kterým poslední dobou trpí čím dál tím více lidí. Překyselení bývá také příčinou vzniku cukrovky a mnoha jiných chorob jako například artróza, migréna, revma, alergie, deprese.
Pokud se chcete dozvědět více důležitých informací o překyselení organismu a pokud chcete začít s jeho odkyselováním, neváhejte a následujte tento odkaz…