10.Prosinec 2015,23:46

Gymnastický míč používám i v pokročilém věku

Ve věku 59 let ze mě těžko bude gymnastka, ale i tak považuji gymnastický míč za jednu z nejlepších cvičebních pomůcek vůbec. Hned vám vysvětlím, jak jsem díky cvičení na míči opět začala žít a navíc zhubla i přes 3 kg za měsíc!

main_product_131383203487190400JE TO PRO MĚ RELAXACE

Když jsem hledala nějaké cvičení pro ženy mého věku, zjistila jsem, že je to dost složité. Těžko budu chodit do posilovny, abych si ničila klouby. Na běhání mě také neužije a rozhodně jsem nechtěla platit nějaké velké částky za speciální přístroje, které se mi ani nevejdou domů… a možná ani nefungují.

Pak jsem v jednom obchodě objevila gymnastický míč. Cvičení na něm je velice účinné a popravdě i velmi zábavné. Míč mi přináší jak skvělou relaxaci, tak celkové posílení mého těla. Všude se vejde, mohu ho používat v průběhu dne během volné chvilky a zamilovala si ho i vnučka, což je skvělé, protože míč je vhodný ke cvičení naší motoriky. Cvičit na něm může prakticky kdokoli.

JAK PŘESNĚ CVIČÍM JÁ?

Je úplně jedno, jestli jste obézní, sportovci, děti, nastávající maminky – jsem přesvědčená o tom, že si na míči najde nějaké vhodné cviky prakticky každý. Důchodky jako já je toho důkazem. Na gymnastickém míči posiluju téměř celé tělo, zapojuji hromadu svalů a už po pár týdnech používání jsem začala cítit, jak je moje tělo mnohem ohebnější.

Někdy se zaměřím na jednotlivé části, které chci posílit. Nejčastěji se jedná o zádové svaly , protože se zády jsem během života měla dost komplikací a nechci nic zanedbat. Zádové svaly jsou při cvičení protahovány a díky nim se člověk více rovná a nehrbí se. Ani břišní svaly nejsou při cvičení na gymnastickém míči opomenuty. Řekla bych, že když člověk začne pravidelně cvičit na míči, zpevní se mu prakticky celé tělo. Jen jsem zjistila, že nezačne hubnout. Na to je zapotřebí něco dalšího.

MŮJ MÍČ, MŮJ ORGANISMUS, MOJE ŠTĚSTÍ

Míč jsem si zamilovala, šetří klouby a díky cvičení jsem měla i lepší náladu, kterou mi kazilo pouze pár kilo navíc. Říkala jsem si, že díky cvičení se jich zbavím. Byla jsem však dost překvapená, že jsem se sice cítila více fit, ale vážila prakticky stejně. Dohledala jsem, že před libovolným dlouhodobým cvičením je důležité odkyselení organismu. Díky němu začne tělo fungovat lépe (obzvlášť kdyť mu je 59 let). A taky že ano, odhalila jsem principy, dál poctivě cvičila na míči a předpokládám, že již brzy si budu muset koupit nějaký pro lehčí váhu! Povedlo se mi totiž zhubnout přes 3 kg tuku za měsíc a pokud vám záleží na vašem zdraví, rozhodně neváhejte.

http://naposilovani.cz/gymnasticky-mic/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: