10.Prosinec 2015,23:58

Horní bradla: Cesta od 1 opakování ke 20

Celý život jsem sportoval, pak jsem někdy kolem třicítky přestal kvůli lenosti a teď ve čtyřicítce se ke cvičení vracím. Pokud někdo nemá motivaci a říká si, že je zbytečné začít se znovu snažit, ať si přečte můj příběh! Jmenuji se Pavel, bydlím u Plzně a rozhodl jsem se, že budu zase fit!

7782_turnik-brusya-press-3v1KDO BY NEZNAL HORNÍ BRADLA

Horní bradla a vůbec celková bradla slouží pro posilování celého těla pomocí svojí vlastní váhy. Pokud jste tak trošku tlouštík jako já, tak to pro vás v praxi znamená, že se při cvičení na bradlech hezky zapotíte.

Já jsem si pořídil domů horní bradla, která se používají také na posílení rukou a všech svalů v oblasti horní svalové skupiny. Horní bradlo funguje většinou tak, že se někam zavěsí. Zvládne to každej kutil, který umí vyvrtat pár děr. Rád bych pouze upozornil na to, že bradla by vždy měla být hezky dostupná a v jejich okolí by neměly být žádné překážky. Kolem by měl být dostatek místa pro různé cviky, je to pohodlnější a bezpečnější. Při cvičení je zapotřebí mít i bezpečný výstup pro případy, kdy vám dojdou síly a vy potřebujete bradla opustit.

Dovolím si ještě jeden tip – pokud si bradla pořizujete domů, raději nezkoušejte moc šetřit. Já tuhle chybu udělal a první bradla si pořídil z bazaru. Polstrování bylo velmi špatné, ze cvičení mě bolela záda a trpěl jsem. Navíc bradla trápila i stabilita, různé kývání, vrzání a pohupování k cvičení na horních bradlech rozhodně nepatří.

DAL JSEM SI ÚKOL

Bradla jsem si pořídil s cílem dostat se do formy. Rozhodl jsem se, že takovým ukazatelem toho, jak na tom jsem, pro mě budou kliky na bradlech. Je to jeden z vůbec nejzákladnějších, ale velice efektivních cviků. Rostou po něm svaly, síla a i celková kondice, kterou jsem chtěl následně vždy otestovat při běhání venku.

Zaujal jsem pozici na bradlech a udělal klik. Udělal jsem 1 klik! Víc doopravdy nebylo možné a já jsem si uvědomil, že jsem vážně bábovka. Až mi z toho bylo smutno. Pokusy jsem opakoval prakticky každý den a za týden jsem se dostal na 3 kliky. Byl to pro mě úspěch, ale velmi malý. Takhle to dál nešlo. Začal jsem si zjišťovat, jak se doopravdy co nejrychleji dostat do formy. Prakticky náhodou jsem objevil odkyselení organismu!

Odkyselení organismu bych doporučil každému, kdo chce po delší době cvičit. Mně odkyselení pomohlo zvýšit prakticky skokově sílu a množství energie, kterou jsem následně mohl dávat do cvičení. Vyplatilo se to, po měsíci jsem se z 1 kliku na bradlech dostal na krásných 20! Navíc si už sám také měním náklon těla a trošku měním polohy. Cviky jsou pak někdy těžší, ale to už si dnes po odkyselení mohu dovolit!

http://naposilovani.cz/horni-bradla/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: