26.Listopad 2015,21:02

Léky na nespavost si schovejte až na stav zoufalství

Vzít si zázračný prášek je v dnešní době prvním a nejjednodušším řešením nespavosti. Lidé si však neuvědomují, že se vystavují riziku zdravotních komplikací a velmi nebezpečné závislosti! Pokud chcete udělat něco pro vaše zdraví a zároveň si užívat sladké sny, odhalte díky následujícím informacím cestu, které je mnohem lepší než léky na nespavost. Zdravý spánek je darem, kterého bychom si měli vážit!

medications-342484_1920

Když počítání oveček nezabírá, pomáhá hypnotikum

Není prášek jako prášek! Některé volně dostupné léky na nespavost jsou velmi šetrné a v jejich složení najdeme především bylinky, jiné však agresivně tlumí nervové buňky mozku, jsou syntetické a nepřirozeně zklidňují celý organismus.

Nejčastěji užívanými léky na nespavost jsou benzodazepiny, které urychlují usínání a prodlužují celkový čas spánku. Lidem s mělkým spánkem pomáhají méně se budit, nicméně jejich účinky mohou přetrvávat i následující den. Mnoho lidí se po jejich požití cítí v útlumu déle, než by potřebovali. To je obzvláště nebezpečné pro některé profese. U benzodazepinů je nutné varovat před možným rizikem vzniku závislosti.

Na trhu se sice objevují léky s nižším výskytem nežádoucích účinků, ale stále se nejedná o vhodný způsob řešení vašich problémů se spánkem. Pro léčbu krátkodobé nespavosti jsou vhodné preparáty na bázi melatoninu, který nepůsobí tlumivě a nezpůsobuje stavy ospalosti v průběhu dne. Občasné poruchy spánku je takový lék schopný vyřešit.

Od krátkodoboé nespavosti k zoufalství

Pokud máte problémy dlouhodobě a nespavost vás pronásleduje každou noc, zkuste dříve než po lécích sáhnout po zdravém životním stylu. Pokuste se upravit hygienu spánku, někdy je to až překvapivě jednoduch. Poslední vědecké studie například informují o tom, že mobilní přístroj na nočním stolku negativně ovlivňuje náš vnitřní klid.

Před spánkem je vhodné vyrazit na večerní procházku, poslouchat uklidňující hudbu, vyvětrat v ložnici a vyvarovat se sledování obrazovky. Stav našeho organismu je pro vydatný spánek maximálně důležitý. Vaše strava by měla obsahovat dostatek nezbytného vápníku, hořčíku či vitamínu B6. Při nedostatku těchto látek mohou pomoci potravinové přírodní doplňky.

Na cestě za sladkými sny vám výrazně pomůže odkyselení organismu. Mnoho lidí budí ze spánku špatné fungování jejich trávící soustavy, různé bolesti a ztuhlé svaly. Odkyselení organismu zbaví vaše tělo všech těchto rušivých vlivů a zajistí vám mnohem snadnější usínání a hluboký spánek.

Odkyselení organismu - Chlamydie a bolesti kloubů

Odkyselení organismu podporuje také rychlejší regeneraci organismu a v kombinaci se zdravým životním stylem zvyšuje odolnost vůči stresu, který způsobuje nespavost až u 90 % všech lidí trpících poruchami spánku.

http://nespavost-reseni.cz/leky-na-nespavost/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: