03.Prosinec 2015,23:56

Lymfatické otoky mi ničily život, ale našla jsem řešení

Dobrý den, jmenuji se Marie (61 let), pocházím z Teplic a jsem hrdou babičkou čtyč vnoučat. Poslední rok jsem řešila lymfatické otoky a i přes všechny komplikace a bolesti se mi povedlo najít řešení, o které jsem se rozhodla s ostatními podělit.

leuke2DOKTOR VÍ VŠE A NIC

Co vám budu povídat, v důchodu je člověk rád za to, když ráno vstane z postele a nic ho nebolí. Nebo jinak, nebolí ho to do té míry, aby mohl nějak rozumně během dne fungovat. Celý život jsem byla relativně zdravá a nikdy nemusela na žádnou operaci. Teprve až přibližně před rokem se mi na těle začaly objevovat bledé a nebolestivé otoky. Byly měkké, prstem do nich prakticky šlo vytlačit důlek. Říkala jsem si, že prostě jen stárnu a moc to neřešila. Po čase však začaly otoky tuhnout a být bolestivé. Zjistila jsem, že kvůli pár otokům na chodidlech v první řadě nemohu ani pořádně chodit a v druhé mi nepasuí skoro žádné boty.

Vyrazila jsem tedy k doktorovi a ten mi řekl, že se jedná o chronické onemocnění, konkrétně lymfedém. Vysvětlil mi, že lymfatické otoky vznikají nedostatečnou funkcí lymfatického systému, kdy dochází k nedostatečnému odtoku lymfy. V mém případě bude zdrojem komplikací dědičnost, protože jsem si vzpomněla, že moje babička také ototky ve stáří řešila. Její otoky dokonce měnily barvu a babička doopravdy trpěla.

Čekala jsem, že mi doktor poradí. Vysvětlil mi sice, oč v mém případě jde, ale pokud jde o možný postup, rozhodně nebyl zrovna dvakrát vstřícný. Řekl mi, že to má prakticky čtvrtina všech důchodců a ke stáří takový otok prostě patří. Pokud bych chtěla začít s léčbou, mám se připravit na dost prášků, mám si vyhradit dost času a celkově se obrnit trpělivostí, protože náprava špatného fungování lymfatického systému není sranda.

NAORDINALOVALA JSEM SI LÉČBU, KTERÁ FUNGOVALA – TADY MÁTE PŘESNÝ POSTUP, JAK SE ZBAVIT LYMFATICKÝCH OTOKŮ

Nehodlala jsem se smířit s tím, že by mi měly lymfatické otoky komplikovat život až do konce života. Zašla jsem do knihovny, od dcery si nechala vytisknout články z internetu a sama si našla i nějaké další zdravotnické časopisy.

Jako vyzkoušené a funkční řešení lidé s lymfatickými otoky doporučovali v první řadě odkyselení organismu, které má pozitivní vliv na funkčnost celého lymfatického systému. Sama jsem odkyselení na základě hlavních principů vyzkoušela a po pár týdnech začaly otoky doopravdy ustupovat. Některé menší zcela zmizely, ty již ztvrdlé nyní zmenšují velikost a pomalu se vstřebávají.

Jsem přesvědčená o tom, že díky odkyselení jsem se lymfatických otoků úspěšně zbavila a nyní se zaměřuji hlavně na prevenci. Určitě všem lidem s otoky doporučuji následující: Nepobývejte v horkém prostředí, chraňte postiženou končetinu před chladem a omrznutím a také před horkým vzduchem. Na otoky postiženou oblast nepoužívejte bahenní a parafinové zábaly.

Jako hlavní doporučení dle mě však funguje nenechat se vystrašit doktorem a vyzkoušet něco, co u ostatních funguje!

http://otoky-reseni.cz/lymfaticke-otoky/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: