12.Listopad 2015,23:29

Menopauza a příznaky vás již nebudou vyčerpávat

Příznaky menopauzy a jejich intenzita je velmi individuální. Zatímco některé ženy zažívají pouze občasné návaly horka a další problémy je netrápí, jiné trpí nevolnosmi, nespavostí a třeba také depresemi. Pokud patříte do druhé skupiny, nebo máte z menopauzy vážné obavy, podívejte se na návod, který vám pomůže negativní příznaky odstranit.

Teď je vám horko, teď zas zima

1302793436_18_menopauza_hepta_01_c9931394c6

Už jen samotná menstruace je často spojena s bolestmi a dalšími zdravotními obtížemi. Menopauza a příznaky v tomto ohledu nejsou bohužel jiné, ve skutečnosti bývají mnohem komplikovanější. Více než 80 % žen si během menopauzy stěžuje na pocity horka, napětí a tzv. návaly. Tyto příznaky jsou spojeny se změnami hladiny hormonů a může je doprovázet kolísání krevního tlaku. Jak už to tak bývá, v lidském těle jeden proces ovlivňuje druhý, a proto kolísání tlaků může doprovázet bolest hlavy, malátnost a dlouhotrvající únava.

Dejte si pozor na zničující deprese a obklopte se raději rodinou

Pro velké množství žen je menopauza zkouškou psychiky. Hormony totiž ovlivňují i mozkové funkce, a proto je absolutně normální, že se budete cítit podrážděná, nervózní a budete střídat nálady, často bezdůvodně a k velkému překvapení okolí. V první řadě je maximálně důležité nepropadnout depresím! Ničemu a nikomu nepomáhají, nebojte se tak obklopit rodinou, které můžete už předem vysvětlit, že to s vámi někdy nebude lehké. Určitě to pochopí a vaše občasné změny nálad budou tolerovat. Na změnu by se měl připravit i váš životní partner. Menopauza se totiž dotkne i vašeho intimního života.

Zdravotní rizika nemůžete podceňovat!

Kromě váše zmíněných příznaků, které většinou za nějakou chvilku odezní, mohou být s menopauzou spojeny i závažnější zdravotní komplikace. Reprodukční orgány ženy zasahují hormonální výkyvy a to může vést k výskytu různých bakteriálních infekcí a zánětů. Výsledkem jsou v horším případě úniky moči a ztráta pružnosti ňader, v tom lepším pouze nepříjemná a pálivá bolest při močení.

Ženy v menopauze by si také měly dávat velký pozor na zvýšené riziko cévních a srdečních onemocnění. Hormony fungovaly jako ochránce cév. Jejich snížená hladina zvyšuje riziko infarktu ču mozkové příhody. V důsledku hormonálních změn probíhají také změny v kvalitě kostí, což může vyústit až v osteoporózu.

Vy a váš organismus budete v kondici!

Velmi účinným receptem na to, jak se vypořádat s příznaky menopauzy, je zaměření na zdravý životní styl. Už jen pouhé cvičení pomáhá lépe zvládat návaly a úprava stravování doplněné o odkyselení organismu pomůže i s dalšími příznaky. Odhalite principy odkyselení a prožijte přechodné životní období plné změn v kondici!

http://vprechodu.cz/menopauza-a-priznaky/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: