12.Listopad 2015,23:30

Návaly pocení – jak s nimi úspěšně bojovat?

Nadměrné pocení je vždy zdrojem diskomfortu a v některých případech také společensky nepříjemných situací. Naučte se s návaly pocení v období menopauzy úspěšně bojovat. Není to vůbec tak složité, jak se může zdát.

Jeden z nejčastějších projevů, který vás pronásleduje

554597

Sedíte v klidu doma, odpočíváte a najednou vás poleje vlna potu. Jak je to možné? Návaly pocení u žen obvykle souvisí s menopauzou a hormonálními změnami. U některých žen se objevují pouze během krátkého období mezi 40. a 45. rokem života, kdy dochází dochází k útlumu funkce vaječníků, jiné musí návaly trpět několik dalších let po ukočení pravidelného menstruačního cyklu. Všechny ženy po přechodu se však shodují na tom, že se jedná o jeden z vůbec nejběžnějších projevů menopauzy.

Co se děje s tělem?

Návaly pocení a horka signalizují nejen probíhající hormonální změny, ale také možné další zdravotní problémy. Za všechny jmenujme zvýšenou funkce štítné žlázy, zvýšený cholesterol, nebo neléčenou cukrovku. Paradoxně právě příznaky zvýšené činnosti štítné žlázy lékaři u žen vyššího věku často špatně diagnostikují jako menopauzu. Pokud trpíte návaly pocení, ale nemáte jiné příznaky klimaktéria, trvejte na řádném vyšetření štítné žlázy. Může vám to zachránit život!

Se změnou životního stylu zmizí i návaly pocení

Jak eliminovat návaly pocení a horka? Nejrychlejší cestou je zaměřit se na zdravý životní styl a jídelníček. Konzumujte vyváženou a pestrou stravu. Specialisté doporučují do jídelníčku zařadit sóju a sojové výrobky, protože právě ty obsahují fytoestrogeny tlumící symptomy menopauzy. Snažte se maximálně vyhnout tučným přesoleným a pikantním pokrmům. Za návaly pocení mohou stát také výkyvy krevního tlaku, snažte se tak vyvarovat přílišnému množství kávy a alkoholu.

Poslední možností je vždy hormonální léčba, nicméně dokáže být velmi nebezpečná. Mnoho žen si stěžuje na nevolnosti a nekontrolované přibírání na hmotnosti. Pokud se chcete během menopauzy zbavit návalů pocení, vsaďte v první řadě na odkyselení organismu. Zbavíte se tak nejen nepříjemných příznaků, ale klidně i nějakého toho kila navíc.

http://vprechodu.cz/navaly-poceni/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: