26.Listopad 2015,22:08

Nespavost a jiné poruchy spánku způsobují faktory, do kterých byste to neřekli

Není těžké shodnout se na tom, že spánek patří k jedněm z nejpříjemnějších aktivit. Vždyť tvoří přibližně třetinu života. Pokud si však tuto aktivitu nemůžeme vychutnat, má to zásadní vliv na naše zdraví. Nespavost a jiné poruchy spánku pronásledují až příliš velké procento populace, ale ani přesto mnoho lidí neví, že právě tyto poruchy mohou signalizovat případné onemocnění. Jakým faktorům byste se měli vyvarovat a jak postupovat, pokud nemůžete sladce spát?

getting-over-an-ex-girlfriend

Mezi příznaky nespavosti neboli insomnie nepatří pouze neschopnost tzv. zabrat a tvrdě spát, ale i další fyziologické projevy. Může se jednat o podráždění pokožky, bušení srdce, nervózní pocity v končetinách a hektická myšlenková činnost při často úplném tělesném vyčerpání.

Doopravdy potřebujete v životě tolik stresu?

Co však způsobuje nespavost a další poruchy spánku? Nejčastěji je na vině vysoké pracovní tempo a s ním spojený stres. Nedokážete vypnout a do postele uleháte s pocitem, že za pár hodin budete už zase muset být v práci. Stres ve vás může být zakořeněn také kvůli konfliktním situacím v partnerství. Něco takového zdravému spánku rozhodně nehraje do karet.

Mezi další negativní faktory patří nadměrná konzumace alkoholu, nikotin, kofein a pochopitelně i příliš těžká a tučná strava. Dobrou zprávou zůstává, že všechny tyto faktory můžete vlastní vůlí a zdravým přístupem k životu omezit, v tom nejlepším případě zcela odstranit.

Jednoduché postupy, díky kterým budete spát jak v bavlnce

Uvolnění napomáhá vybudování návyků, které budete dlouhodobě dodržovat. Naordinujte si pouze lehké večeře, hodinu před spaním vypněte všechna elektronická zařízení a do postele choďte vždy ve stejnou dobu. Snažte se zapomenout na problémy, zhluboka dýchejte a zkuste relaxovat. Zapomínat byste také neměli na vhodné vybavení ložnice od kvalitní matrace po vhodné osvětlení.

Nespavost a jiné poruchy spánku byste neměli hned řešit léky, ty lze považovat až za poslední možnost. Na druhou stranu vám mohou pomoci potravinové doplňky, vápník, hořčík a vitamín B6 je pro zdravý spánek velmi důležitý.

Poruchy spánku mohou signalizovat onemocnění a záněty v těle, které odstraníodkyselení organismu. Odhalte jeho principy a začněte si užívat opravdu hluboký a ničím nerušený spánek.

Odkyselení organismu - Chlamydie a bolesti kloubů

Zakyselený organismus škodí a nevyspalý člověk je nesoustředěný a nevýkonný. Odkyselení organismu vám pomůže zbavit poruch spánku a dalších zdravotních komplikací.

http://nespavost-reseni.cz/nespavost-a-jine-poruchy-spanku/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


1 Komentáře: