27.Listopad 2015,23:53

Nespavost u dospělých odpolední šlofík nevyřeší

Možná i vy patříte mezi třetinu lidí, kterou pronásleduje nespavost u dospělých a dalších poruchy spánku. Jak se zbavit krátkodobých i trvalých problémů se spánkem? Pojďte to zjistit – stejně jako fakt, že si jedné noci opět užijete opravdu vydatný spánek!

S věkem se situace rozhodně nelepší

Možná jste si při nočním prohlížení stropu a další probdělé noci říkali, že nespavostí trpíte jako jediní. Opak je však pravdou, protože krátkodobé problémy se spánkem trápí přibližně 35 % všech dospělých. Může za to dnešní úspěchaná doba plná stresu a nezdravý životní styl. Celkem 10 % dospělých se s nespavostí potýká dlouhodobě.

Většina lidí potřebuje spát 7 až 8 hodin denně. Tato potřeba se v průběhu života mění, například senioři spí obecně o něco méně než lidé středního věku. Nedostatek spánku je pro lidský organismus psychicky i fyzicky vyčerpávající. Neodpočinutý člověk je roztržitý, nervózní a má problémy se soustředit. Mohou se u něj projevovat deprese a náhlé změny nálad. Už je to je důvod, proč s nespavostí bojovat, a to nejlépe i preventivně!

izbavitsya-ot-bessonnitsySpánková hygiena vám pomůže usnout bez komplikací

Jedno pravidlo funguje skvěle! Je jím vytvoření návyku v podobě každodenního ulehání do postele ve stejný čas. Vaše tělo může být zmatené, pokud jdete spát jeden den v dvět hodin a další až pozdě po půlnoci. Pravidelný režim zklidňuje všechny procesy a umožní vám před spaním relaxovat. Mezi další doporučení patří jednoznačně zdravější životní styl. Vyvarujte se nadměrné konzumaci kofeinu (ten není obsažen pouze v kávě, ale třeba také čaji), alkoholu, nikotinu a tučných jídel.

Spánek můžete zkvalitnit také správně vybranou matrací a čerstvým vzduchem v ložnici. Mnoho nespavců dělá velkou chybu v tom, že si nedostatek spánku vynahrazují v průběhu dne. Pokud trpíte nespavostí, určitě se snažte se spánkem vydržet doopravdy až do doby, kdy máte jít spát. V opačném případě totiž vaše komplikace pouze podporujete.

Nezapomeňte na to, že léky na nespavost by měly být až krajním řešením. Mnohem lepším a bezpečnějším je změna životního stylu a odkyselení organismu. Nespavost může být projevem zdravotních komplikací a nerovnováhy, kterou odkyselením snadno odstraníte.

Odkyselení organismu - Chlamydie a bolesti kloubů

Odkyselení organismu je krokem k hlubokému a vydatnému spánku. Odhalte základní principy odkyselení a nespavost vás opustí rychleji než stihněte rozestlat peřiny.

http://nespavost-reseni.cz/nespavost-u-dospelych/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: