06.Prosinec 2015,00:10

Otoky kotníků: Jak se jich zbavily tyto 3 ženy?

img_2984-600x450Trápí vás otoky kotníků a někdy se cítíte, že máte nohy jako dvě velké konve? Podívejte se na příběhy 3 žen a jejich problémy s otoky. Pomohou na 100 % i vám!

Otoky kotníků souvisí s poruchou lymfatického systému, problémy ledvin, křečovými žílami, vysokým krevním tlakem, cukrovkou, těhotenstvím apod.

 

Eva (50 let) – Učitelka ze Stříbra

Při mém povolání člověk tráví dost času na nohou a proto jsem si myslela, že otoky kotníků mě pronásledují kvůli jejich nadměrnému zatěžování. Co si budeme říkat, nejsem zrovna drobeček, takže jsem si nedělala iluze. Obezita rozhodně není věc, která by s otoky neměla nic společného. Otoky se u mě zhoršovaly a já po práci většinou jen přišla domů, zahodila boty do kouta a nemohla ani chodit. Kolegyně mi doporučila odkyselení, což je v principu zaměření na správnou výživu a ten správný přístup k fyzickému režimu těla. Měsíc po odkyselení a dodržování základních principů mám pár kilogramů dole a hlavně už si skoro ani nepamatuji den, kdy bych otoky musela řešit.

Gábina (37 let) – Účetní z Vinohrad

Prakticky celý den sedím jenom před počítačem a otoky u mě byly již tak vážné, že jsem si u šéfa vydupula častějí pauzy, během kterých jsem si dávala nohy do zvýšené polohy, čímž jsem nohy prokrvovala. V teplém počasí mi kotníky velmi natékaly. V takovém případě mi pomáhal jen lavor s chladnou vodou. Prakticky jsem se musela rozloučit také se saunou, kam jsem dříve velmi ráda chodila. Když dodržuji tyto rituály a pravidla, otoky se již neobjevují tak často a pokud se objeví, beru to jako daň za sedavé zaměstnání.

Lenka (43 let) – Servírka z Karlových Varů

Jednou jsem to s kolegyní počítala a denně každá nachodíme přibližně 10 km! Pracuji na velké terase plné turistů, běhém po hotelu a celý den se nezastavím. To vše na podpatku, takže doopravdy žádná sláva a už tak velká zátěž na celé nohy. Ta stejná kolegyně, se kterou jsem řešila naše dlouhé vycházky, mi poradila, jak se mohu otoků kotníků zbavit. Řekla mi, že je zapotřebí dbát o správné vyprazdňování. Také strava na otoky kotníků má značný vliv. Začala jsem konzumovat vyváženou a pestrou stravu a kvalitní pitný režim. Během práce to nebylo tak jednoduché, dokud jsem neobjevila odkyselení organismu. Pokud i vás trápí otoky, doopravdy neváhejte a odkyselení vyzkoušejte! Několik principů, díky kterým jsem se otoků zcela zbavila a v práci mi jde vše mnohem lépe od ruky. Nebo bych měla říct spíše od nohy?

http://otoky-reseni.cz/otoky-kotniku/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: