18.Listopad 2015,23:17

Po operaci prostaty: 3 rady přímo od specialisty!

Jste po operaci prostaty? Po operaci prostaty je pacient několik dní ochablý a unavený. Jak se co nejrychleji uzdravit poradí specialista z Centra pro léčbu prostaty HealthPoint, které se zaměřuje na péči o pacienty s benigními onemocněními prostaty i s nádorem prostaty.

1. RADA – JAK NA OTOKY?

Často se může přihodit, že po operaci prostaty vznikají otoky kolem kotníků a rekonvalescent se více potí. Jsou-li kolem kotníků otoky, pak je na místě upozornit na ně lékaře. Menší otoky jsou způsobené že nohy jsou zatíženy nezvykle po dlouhém ležení, v takovém případě pomáhají koupele dolních končetin. Rozhodně se nebojte koupele opakovat i několikrát denně. Pokud se vám uleví, není důvod tento postup nedělat častěji. Otoky by rozhodně neměly být bolestivé na dotek a pokud s časem narůstají, je nutné opět navštívit lékaře.

great-lakes-80383_19202. RADA – CVIČTE

Mnoho lidí se operaci myslí, že by měli pouze ležet v posteli a nic nedělat. To je podle mě velká chyba, která může mít zdravotní následky, a to nejen fyziologické, ale i psychologické. Pacientům tak doporučuji minimálně procházky, občas nějaké to protažení a domácí cviky, protože díky pohybu zůstane organismus aktivní a je schopný se s nemocí lépe vypořádat. Pacient díky pohybu na čerstvém vzduchu navíc přijde na jiné myšlenky. Měl jsem během praxe několikrát možnost porovnat rekonvalescenci pasivních a aktivních pacientů. Ti, kteří se nebáli pohybu a cviků, na tom byli vždy zásadně lépe.

3. RADA – DIETA A ODKYSELENÍ

V době po operaci má zvlášť významnou úlohu dieta. Přejídání škodí. Smyslem rekonvalescenční výživy je chránit pacienta jak před nepříznivými účinky různých živin, tak i před nevhodnou jídelní úpravou. Důležitá je jednoduchá kuchyňská úprava všech jídel. Nevhodné jsou po operaci prostaty masové vývary a omáčky zahušťované zásmažkou. Všem pacientům doporučuji principy odkyselení organismu, protože mají zásadní vliv na léčbu po operaci prostaty a významně usnadňují veškerou dietu spojenou s operací. Pokud se někdo rozhodne držet dietu doporučenou lékařem, bude bojovat s tím, aby vše poctivě dodržel. Odkyselení organismu je v porovnání s tím velmi jednoduché a pomáhá se vyrovnat se všemi změnami.

JAKÉ RADY SI VEZMETE K SRDCI?

Toto byly 3 rady od specialisty, kterému prošla rukama už pěkná řádka pacientů a lidí po operaci prostaty. Tyto rady se budou hodit všem, kteří chtějí léčbu po operaci urychlit a hledají způsob, jak držet doporučenou dietu snadněji. Odkyselení organismu pomáhá s léčbou, pohyb aktivuje organismus a případné otoky můžete vyřešit v pohodlí domova. Jdete do toho?

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: