30.Listopad 2015,23:43

Poruchy spánku jsou nebezpečným zlodějem energie

bessonnica_pri_beremennostiPoruchy spánku lze zjednodušeně charakterizovat jako neschopnost nerušeně usínat a spát. Mohou mít mnoho podob a příčin. Zajímá vás, jak se poruchám vyhnout a jak je případně řešit? Nedivíme se, nedostatek spánku o sobě dá vždy moc dobře vědět!

Když spíte málo, ale i hodně! Vše má vliv na váš organismus

Nejčastější poruchou spánku je nespavost. Nepleťte si tuto poruchu s krátkou dobou spánku, některým lidem doopravdy stačí k navození pocitu odpočinku a svěžesti mnohem kratší doba. Velké množství slavných osobností spalo například pouze 4 hodiny denně po dobu několika let.

Nespavostí jakožto přechodným stavem trpí čas od času snad každý, mnohem větším problémem je, pokud se jedná o nespavost dlouhodobou. V takovém případě přestávají pomáhat hypnotika, respektive je není vhodné používat déle kvůli riziku závislosti. Návštěva odborníka a změna životního stylu je při dlouhotrvající nespavosti nevyhnutelná.

Opakem nespavosti je spánková porucha označovaná jako zvýšená denní spavost neboli hypersomnie. Lidé trpící touto poruchou mají problém ráno vstát z postele, usínají během dne a neustále bojují s ospalostí. Tato porucha velmi komplikuje celou řadu aktivit a opět vyžaduje kontrolu lékaře, který navrhne vhodný způsob léčby.

Existuje celá řada dalších spánkových chorob od náměsíčnosti přes noční pomočování až po noční děsy, nicméně zvláštní prostor je nutné věnovat chrápání, kterému se v lékařských kruzích přezdívá spánková apnoe. Ano, i pověstné noční řezání dříví patří mezi poruchy spánku. Spánek je rušen výpadky pravidelného dýchání, během závažnějších případů se může člověk začít dokonce dusit.

Odkyselením organismu do říše sladkých snů

Nejčastějí příčiny poruch spánku jsou stres, nadužívání alkoholu, nezdravý jídelníček a někdy také nadprodukce hormonů povzbuzujících bdění jako adrenalin, kortizol nebo ACTH (adrenokortikotropin).

Léčit z poruch spánku se v drtivé většině případů můžete začít ihned! Zkuste se uvolnit a zaměřit se na spánkovou hygienu. Soubor individuálních návyků (například ulehání ke spánku každý den ve stejný čas) vám pomůže zbavit se stresu a lépe se na spánek připravit.

Nejkratší cestou ke zdravému a vydatnému spánku je odkyselení organismu, díky kterému bude vaše tělo klidnější. V kombinaci s doporučenou výživou dokážete zahnat nespavost i další poruchy, které vám nyní nedají spát. Odhalte principy odkyselení a žijte lépe!

http://nespavost-reseni.cz/poruchy-spanku/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: