13.Prosinec 2015,22:38

Posilovací cviky – Rozhovor s profesionálním kulturistou

250402pic1Každý, kdo touží po krásně vypracované a svalnaté postavě, začne přemýšlet, jak nejlépe a nejdříve svého snu dosáhnout. Kolem posilovacích cviků koluje hromada mýtů a polopravd, a proto jsme vyzpovídali Tomáše Kroupu – kulturistu, trenéra a čerstvého tatínka.

 

1) Tomáši, jak by měl člověk začít cvičit, když chce svaly?

Na to je dost obsáhlá a komplikovaná odpověď, protože záleží na mnoha faktorech. Posilovací cviky jsou nejzákladnější a pravděpodobně i nejjednodušší metodou, jak posílit naše svaly a zpevnit naše tělo.

2) Co je podle tebe při posilování nejdůležitější?

Nejdůležitější při posilování je pevná vůle a odhodlání. Odhodlání vůbec začít s nějakými posilovacími cviky a pevná vůle na výdrž. Jen tak se dostaví efekt. Ačkoliv posilování neznamená jen slzy a pot, můžeme ho spojit s odpočinkem a relaxací.

3) Jak si úplný začátečník může cvičení zpříjemnit?

Jde jen o to, jaké posilovací cviky zvolíme. Musíme vědět, proč cvičíme, stanovit si jasný cíl. Potom i výběr posilovacích cviků a jejich technika hraje velkou roli. Posilovací cviky by neměly zatěžovat naše klouby ani kosti, měly by být zkrátka prováděny tak, aby byly zdravotně nezávadné. Existuje velká řada posilovacích cviků, které je možno lehce vyhledat a lehce se je naučit. Také pomoc od specialisty není marná. V každém větším fitku narazíte na trenéra, který může mít vstupní konzultaci zcela zdarma. Poradí vám, nastíní cviky a pokud budete mít zájem, může se vám za nějaké peníze i věnovat.

4) Jak dosáhnout co nejlepších výsledků?

Zaměřit se na správné dodržování cviků, intervaly a frekvenci toho, jak posilovat. Jinak moc lidí tomu nevěří, ale více než polovinu úspěchu řeší celkový životní styl.

5) Chceš tedy říct, že bez správné stravy je cvičení k ničemu?

Pokud chcete být opravdu ve formě, rozhodně to není pouze o cvičení, ale také o regeneraci a stravě. Každému doporučuji odkyselení organismu a jeho principy, které pochopí i někdo, kdo nikdy v životě necvičil. Doopravdy nezáleží jen na naší fyzické kondici, ale také na celkovém životním stylu a naší psychice.

Díky odkyselení bude tělo fungovat správně a bude připraveno zbavit se tuků výměnou za svalovou hmotu. Já to musím vědět dost dobře, po narození syna jsem byl vyšťavený a potřeboval jsem se opět dostat energií do tempa, což se mi díky odkyselení skvěle podařilo.

http://naposilovani.cz/posilovaci-cviky/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: