12.Listopad 2015,23:31

Předčasná menopauza a léčba?

K menopauze běžně dochází mezi 40. až 60. rokem života ženy, průměr v České republice je 51. rok života. Jak se chovat a jak postupovat, pokud začnou hormonální změny a menopauza probíhat výrazně dříve?

Předčasná menopauza a léčba není pro ženu jednoduchá

Pokud žena přestane menstruovat před 40. rokem života, může buď procházet předčasnou menopauzou, nebo se u ní vyskytly komplikace s vaječníky. Tento stav s sebou přináší nejen zástavu menstruce, ale bohužel také neplodnost. Předčasná menopauza postihuje vzhledem k uspěchanému životnímu stylu čím dál větší množství mladých žen. Výjimkou není předčasná menopauza ve věku 20 let! Statistiky celkově uvádí, že předčasná menstruace se týká přibližně 1 % všech žen.

560e4437c8e84-300x169

Příznaky předčasné menopauzy jsou totožné s příznaky menopauzy ve vyšším věku, jedná se tak především o návaly horka, přecitlivělost, migrény, deprese, poruchy spánku, může se objevit i přibírání na hmotnosti.

 

 

Co může za předčasnou menopauzu? A můžete to VY ovlivnit?

Selhání vaječníků může za přibližně 10 % případů, kdy žena předčasně přestane menstruovat. Mezi nejčastější selhání patří vrozená porucha vývoje vaječníků, dědičné onemocnění a autoimunitní choroba.

Jaké faktory mohou za dalších 90 % případů? Již zmíněný životní styl, především vysoká fyzická aktivita, stres a třeba také nízká váha. Velmi rizikovou skupinou jsou manažerky, modelky, ale třeba také studentky. Dalším spouštěčem jsou různé infekce a záněty v těle.

Už dnes můžete udělat něco, co je mnohem šetrnější než hormonální terapie

Pokud neplánujete těhotenství, je léčba předčasné menopauzy závislá na hormonální terapii. V opačném případě je možné využít vajíčka od dárkyně, nicméně jedná se o velmi vyčerpávající a finančně náročnou proceduru.

Není lepší vyhnout se předčasné menopauze díky prevenci a sebemenší příznaky ihned odstranit? Samozřejme, že ano! Odkyselení organismu vám ihned pomůže žít zdravěji a podpoří pravidelný menstruační cyklus. Odhalte principy odkyselení a vyhněte se zbytečně složité léčbě předčasné menopauzy. Odkyselení a jídelníček složený z protizánětlivých potravin je cestou k pevnému zdraví každé ženy.

http://vprechodu.cz/predcasna-menopauza/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: