01.Prosinec 2015,23:53

Příčiny nespavosti musíte odstranit dříve, než bude pozdě

Nespavost je strašák a žrout energie, který pronásleduje více než třetinu všech lidí. Když se vám však podaří včas odhalit její příčiny, můžete si co nejdřívě opět užívat hluboký a vydatný spánek bez dalších zdravotních komplikací.

Zahrajte si na detektiva

Odhalit skutečnou příčinu nespavosti není vždy jednoduché. Příčiny můžeme rozdělit na vnitřní a vnější příčiny. Do první skupiny spadají všechny psychické a neurologické faktory. Nespavost může být spojena s onemocněním, ale mezi jednu z nejčastějšícz příčin jednoznačně patří vnitřní neklid způsobený stresem. Právě ten nám nedovolí užívat si klidného spánku, který je tak potřebný pro správné fungování našeho organismu. Nevyspaný člověk je nervózní, není schopen odvádět 100% výkon v zaměstnání a může velmi snadno upadnout do depresí.

Vnější příčiny nespavosti souvisí s nevhodným životním stylem. Zdravému spánku neprospívá nadměrná konzumace alkoholu, těžkých pokrmů, nikotinu, drog a absence jakékoli pohybové aktivity. Ruku na srdce – doopravdy si myslíte, že by vám zdravý životní styl v boji proti nespavosti nepomohl?thumb_1504_news_m

Nezoufejte, změna je pouze na vás!

Jistě, změna životního stylu může být složitá, ale mnoho kroků můžete učinit velmi snadno. Vyvarujte se nevhodné posteli a matraci, eliminujte hluk a světelné zdroje v pokoji, vypínejte si na noc mobilní telefon, vždy si vyvětrejte a pokud nemůžete doopravdy usnout, zkuste se zaměřit na potravinové doplňky užívané před spaním.

Spánkové hygiena je pro samoléčbu nespavosti extrémně důležitá! Některé zlozvyky v podobě sledování televize je jednoduché odstranit, pokud se pro ně opravdu rozhodnete. Jedno zmáčknutí ovladače a můžete usínat v absolutním tichu.

Příčiny nespavosti rozhodně nedoporučujeme léčit prášky na spaní. Ty mohou být v první řadě návykové a v druhé řadě by měly být syntetické přípravky vždy až krajním řešením. Odkyselení organismu vám z pohledu kvalitního spánku prokáže mnohem lepší službu. Vyrovnaný organismus mnohem snadněji dosahuje klidového stavu a regenerace.

Odkyselení organismu - Chlamydie a bolesti kloubů

Jakmile odhalíte principy odkyselení, pochopíte, že za nespavost jste si mohli především vy sami. V kombinaci se zdravým životním stylem a vhodnými doplňky stravy dokážete usínat jak batole bez ohledu na to, že vám usínání několik posledních let dělalo problémy.

http://nespavost-reseni.cz/priciny-nespavosti/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: