19.Listopad 2015,20:57

Rakovina prostaty a 3 rady, bez kterých se neobejdete

Rakovina prostaty tvoří přibližně 10 % všech nádorů u mužů. To rozhodně není nízké číslo, a proto jsme se obrátili na skupinu předních expertů, kteří mají bohaté zkušenosti s léčbou tohoto onemocnění, umí poradit s průběhem, prevencí a léčbou. Z informací a dlouholetých zkušeností jsme vytvořily 3 velmi praktické rady, které jinde jen tak nedostanete.

man-920083_19201. NEJEN PRO STARŠÍ ROČNÍKY

Jako lékaři se s rakovinou prostaty setkáváme čím dál častěji. Od počátku devadesátých let počet případů vzrostl o více než 50 % a karcinom prostaty rozhodně netrápí pouze muže ve věku mezi 70. – 80. rokem. Je alarmující, že přibývá i významné množství pacientů mladších. První radou je tak jednoznačně řešit prevenci už v dřívějším věku. Mladým mužům mohou přijít nějaké komplikace jako velmi nenápadné a návštěvě u urologa se snaží za každou cenu vyhnout. Je to ale obrovská chyba.

2. MÁTE ČAS?

Pravdou je, že od zachycení rakoviny prostaty do okamžiku, kdy může onemocnění způsobit pacientovi nějaké vážnější komplikace, může často uplynout i doba několika let. Evidujeme dokonce i případy, kdy se první opravdu vážné komplikace objevily až po deseti letech. To by však nikoho nemělo uklidňovat, protože je nutné myslet i na malé obtíže a hlavně časový předstih. Čím dříve jen nemoc diagnostikována, tím lépe. Mnoho lidí totiž zapomíná na to, že i když se podaří pacienta vyléčit z velmi akutního stavu, tak i léčba má zdravotní následky. Může to být neplodnost, další bolesti a trápení. Čím dříve člověk situaci řeší, tím jedině lépe.

3. PREVENCE NA PRVNÍM MÍSTĚ

Jako jeden z hlavních cílů naší skupiny jsme si stanovili šířit osvětu o rakovině prostaty a ukázat mužům, že prevenci by neměli zanedbávat. Důvod je prostý, protože samotná prevence je až překvapivě jednoduchá a hodně mužů překvapí. Prevence prostaty totiž také souvisí s pravidelnou sexuální aktivitou, takže pokud chtějí muži snížit riziko onemocnění, rozhodně by neměli zapomínat na pravidelný sex s partnerkou. Ano, i to má pozitivní vliv na zdraví prostaty.

Nejdůležitější radou je pak dodržování správného životního stylu, kde každému doporučujeme odkyselení organismu. Díky odkyselení není tělo tak náchylné na různé záněty a zdravotní komplikace. Pro zdravou prostatu je odkyselený organismus velmi důležitý. Principy pochopí zcela každý a zcela každý se také může zasloužit o to, že nebude muset řešit závažné onemocnění, kterým rakovina prostaty jednoznačně je.

Všem mužům zároveň sdělujeme, že tyto 3 rady jsou doopravdy shrnutím našich zkušeností a poznatků. Pokud si však nebudou vědět někdy rady, neměli by mít obavy obrátit se na odborníky.

http://prostata-lecba.cz/rakovina-prostaty/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: