29.Listopad 2015,22:40

Svědění očí – osobní dopis od specialisty z centra zrakových vad

Následující text je přepisem dotazu týkajícího se svědění očí a následné odpovědi specialisty z centra zrakových vad. Věříme, že jeho uveřejnění pomůže lidem se stejným problémem.

krasnye-glaza

DOTAZ

Dobrý den,

obracím se na Vás s problémem, který se u mě objevil přibližně tři měsíce zpět. Prakticky po celý den mě svědí oči, nejintenzivněji ráno a před spaním. Oči si zkouším mnout, ale nepomáhá to. Svědění je velmi nepříjemné, v posledních dnech se k němu přidalo i slzení a běžné kapky (Vizíny) nepomáhají. Dokážete mi prosím poradit?

ODPOVĚĎ

Vážený pane B*****,

vážím si toho, že jste se obrátil zrovna na mě, nicméně nemám příliš informací o Vašem zdravotním stavu. Obecně však mohu konstatovat, že mezi nejčastější příčiny svědění očí patří nesprávná výživa, stres, častá práce v nadměrně suchém prostředí (např. u psacího stolu nebo před monitorem počítače), nedostatek určitých minerálních látek a stopových prvků.

Píšete, že si oči mnete. To bych určitě nedoporučoval, můžete si do nich vnést infekci a není to řešení vašeho problému, který může v nejhroším případě vést až k nedostatečné zrakové ostrosti, šerosleposti či zánětu okrajů očních víček.

Pokud bych Vám mohl něco doporučit, je to jednoznačně pokus o omezení celkové zátěže očí a odkyselení organismu. Vynechte vysedávání u televize, zkuste očím věnovat odpočinek a zaměřte se na stravu.

Do stravy se pokuste více začlenit stopové prvky jako zinek a měď. Zinek obsahují především artyčoky, chřest, zelí, kapusta, řepa, kukuřice a všechny luštěniny(čočka, hrách, fazole). Oči potřebují přísun vitamínu A do organismu. Zkuste na denní bázi konzumovat potraviny bohaté na karoten (mrkev, špenát, brokolice).

Pro mnoho lidí je složité jídelníček sestavit. Jestli nevíte nic o odkyselení organismu, které vám pomůže odstranit z těla záněty společně se svěděním očí, doporučuji Vám odhalit základní a v praxi velmi jednoduché PRINCIPY ODKYSELENÍ.

V případě, že Vaše komplikace na základě mých rad nebudou mizet, doporučuji Vám zastavit se již přímo u nás centru, případně nejdříve navštívit Vašeho praktického lékaře, který Vám může vyplnit žádanku na specializované testy.

http://protisvedeni.cz/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: