19.Listopad 2015,21:56

Velikost prostaty zjišťovala trojice mužů! Přidáte se k nim?

Myslíte si, že velikost prostaty je individuální? A že si nedokážete prostatu vyšetřit doma? Tak to se šeredně pletete a níže najdete celkem 3 muže, které se nám podařilo přemluvit k tomu, aby se podělili o zážitky a výsledky domácího samovyšetření. Stejně jako si ženy mohou prohmatávat ňadra, i muži si mohou zjistit dotykem stav jejich prostaty!

Prostata čili žláza předstojná není nemocí, jak se o tom často mezi muži hovoří, ale je to normálně se vyskytující a velmi důležitý orgán.

Velikost prostaty v dětství není až tak zřetelná. V době, kdy hoši dospívají, dozrává souběžně s vývojem ostatních pohlavních orgánů i velikost prostaty. Když je vyvinuta, dosahuje velikost prostaty velikosti kaštanu, jemuž se podobá i svým tvarem. Velikost prostaty můžeme sami ověřit prstem v konečníku. Prst by měl opatřený gumovým povlakem a natřený lubrikačním gelem. Samovyšetření není složité, ale člověk by při něm měl být vždy náležitě opatrný a maximálně dodržovat hygienu.

young-man-845532_1920Jan (27 let) – Tachov

Prostatu jsem si začal kontrolovat před lety, protože jsem se dozvěděl, jak moc je prevence důležitá. Je umístěna prakticky na délku prstu, takže není problém zjistit její velikost. U mě má velikost menšího kaštanu, na dotek je pružná a poměrně citlivá. Kontrolu prostaty provádím tak jednou měsíčně.

Robert (48 let) – Praha 3

Když jsem začal mít nějaké problémy s prostatou, začal jsem si zjišťovat její velikost a sám doktor uznal, že moje prostat je zvětšená a tvrdší. Velikostí bych to přirovnal k trošku menšímu golfovému míčku. Prostata nebyla na dotek absoltuě pružná a překvapilo mě, jak snadné je její umístění v konečníku vlastně najít.

Jirka (39 let) – Frýdek-Místek

Při vůbec první kontroly prostaty jsem zjistil, že moje prostata je zvětšená a zatvrdlá, o čemž mě později ujistil také pan doktor. Začal jsem si tedy stav prostaty hlídat a rozhodl se pro změnu životního stylu na základě toho, co jsem se o prevenci komplikací s prostatou dozvěděl z knih. Výsledkem bylo to, že jsem poctivě začal dodržovat principy odkyselení organismu. Každým týdnem jsem zaznamenával zlepšení a po několika týdnech je moje prostata opět pružná a má velikost menšího kaštanu. Jsem na 100 % přesvědčen o tom, že je to právě díky odkyselení organismu, protože na prostatě nastaly až teprve s tím, jak jsem začal žít podle principů odkyselení. To může udělat ostatně každý, komu záleží na jeho vlastním zdraví a chce se vyhnout problémům s prostatou ve vyšším věku.

http://prostata-lecba.cz/velikost-prostaty/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: