19.Listopad 2015,22:16

Vyšetření prostaty a moje reálné zážitky z ordinace

gloveCo vám budu povídat! Když jsem zjistil, že mě čeká vyšetření prostaty, pořádně se mi sevřela zadnice! Luboš jméno mé a tohle je skutečný příběh pro všechny moje spolubojovníky, které vyšetření teprve čeká!

NECHÁTE SI NĚCO STRČIT DO ZADKU?

Řekl bych, že v padesáti letech a po dvaceti letech manželství jsem už na 100 % jistý vlastní sexuální orientací, ale i tak mě představa, že mi pan doktor zasouvá prsty do zadku, zrovna dvakrát netěšila. K orientačnímu vyšetření prostaty se totiž používá vyšetření konečníku. Měl jsem nějaké problémy s močením, tak proto tohle vyšetření. Snažil jsem se doma neustále říkat, že jsem jenom nachlazenej, ale když nachlazení trvalo už několikátý měsíc, manželka mě vyhnala na urologii. Bylo mi řečeno, že vyšetření konečníku bych se neměl bát, protože patří mezi základní vyšetřovací postupy při vyšetření prostaty. Ještě mi bylo řečeno, že je docela nepříjemné, ale je nebolestivé.

DEN D

V domluvený den jsem se dostavil do ordinace. Před vyšetřením konečníku nemusíte dodržet zvláštní přípravu. Bál jsem se toho, že budu muset týden držet nějakou dietu, což se nakonec nepotvrdilo. Naštěstí pan doktor byl sympaťák, chvilku se kecalo, vše mi popsal prakticky krok za krokem a dost mě uklidnil. Vyšetření prostaty přes konečník se provádí v gumové rukavici za použití znecitlivující masti. Doktor mě pořádně promastil a zastřil prst na relativně malou hloubku, představoval jsem si totiž trošku jiný masakr. Cítil jsem tlak, ale rozhodně ne nějakou bolest.

JAK DOPADLO VYŠETŘENÍ A JAKÉ MI DAL DOKTOR DOPORUČENÍ?

Ani nedokážu říct, jak dlouho vyšetření vlastně trvalo. Odhadoval bych to tak nějak na dvě minutky, ale těžko říct. Čas utíká trošku jinak, když vám prakticky nějaký cizí chlap strká prsty do zadku a vrtá se vám v něm. Doktor mě ihned informoval o tom, že stav mojí prostaty odpovídá normálnímu nálezu. Je zvětšená, ale jinak nic zásadního. Kdyby byl nález jiný, použil by lékař sérii dalších vyšetření, jako je ultrazvukové vyšetření, laboratorní vyšetření, vyšetření pomocí vylučovací urografie, cystoskopii a další. Oddechl jsem si, že mě nic takového nečeká.

Bavil jsem se s doktorem o dalším postupu a on mi řekl, že v mém věku nemohu čekat zázraky a jedná se o zanedbanou prevenci. Poradil mi však, že prostatu mohu chránit a částečně uzdravit odkyselením organismu. Prozradil mi základní principy, já jsem se začal řídit jeho radami a pravda je taková, že mě další vyšetření nečeká. Problémy s močením jsou pryč a já jsem rád, že díky odkyselení organismu nebudu muset zase někde vystrkovat zadek.

http://prostata-lecba.cz/vysetreni-prostaty/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: