09.Listopad 2015,23:09

Vysoký krevní tlak – co ho způsobuje u vás?

Vysoký krevní tlak neboli hypertenze může být způsobena celou řadou věcí. Jak na léčbu vysokého tlaku poradí pan Petr, který řešil vysoký tlak u jeho dcery.

Jako každý rodič

Dle mého názoru by měl každý milující rodič pečovat o zdraví jeho dětí. Naše vymodlená dcera letos oslaví 9 let a je to můj poklad, za který bych dýchal. Je chytrá, vnímavá a moc hodná. Zatím jsem velmi pyšná na to, jak se nám daří s manželkou Lucinku vychovávat. Jakmile má dcerka nějaké zdravotní komplikace, ihned mi v hlavě spouští alarm.

Před několika měsíci si začala stěžovat na časté bolesti hlavy, slabost a občasné bušení srdce. Okamžitě jsme zamířili k doktorovi, abychom zjistili, že dcera má vysoký krevní tlak. Byl jsem překvapený! Jak je to možné, vždyť je tak malá… doktor mě informoval o tom, vysoký tlak se sice nejčastěji objevuje až u lidí staršího a vyššího věku, ale ale stále více jsou touto nemocí postiženi mladí lidé včetně dětí! Navíc jsem se také dozvěděl, že vysoký krevní tlak postihuje častěji ženy, ale vážnější průběh má u mužů.

Po letech jsem začal studovat

Odmítám do tak malého dítěte strkat chemické prášky s celou řadou možných vedlejších účinků, a proto jsem se začal studovat všechny možné zdroje informující o tom, jak efektivně bojovat s vysokým krevním tlakem.

Dobral jsem se k závěru, že cestou ke snížení tlaku je změna jídelníčku. Informoval jsem manželku a v jídlech jsme si začali dávat velký pozor na příjem sodík, jehoždlouhodobé snížení přináší příznivé výsledky.

hot-dog-825158_1920

Dcera také moc ráda papkala například párek v rohlíku, se kterým se také musela rozloučit. Při vysokém krevním tlaku se totiž doporučuje vynechat všechny druhy zpracovaného masa (konzervy,salámy, párky a uzeniny).

Rozloučení s oblíbenými dobrotami

Normálně dítě by asi výrazně protestovalo, ale jak už jsem řekl, naše Lucinka je už rozumná slečna a pochopila, že kvůli zdraví se musí rozloučit s celou řadou oblíbených dobrot. Přestali jsme tak do rodiné spíže kupovat solené krekry, chipsy, ořechy apod.

Žena si při vaření také dává mnohem větší pozor na veškeré tuky a co lze nahradit, tak to nahrazuje. Prakticky jsme přestali do rodiny kupovat majonézy, cukrářské výrobky, čokoládu a levné oleje.

Pomoc se sestavením jídelníčku

Jako tatínek toho sice dokážu hodně, ale sestavení jídelníčku z těch správných surovin mezi to nepatří. Rozhodl jsem se tak pro dceru odhalit principy odkyselení organismu, které stojí především na vyváženém jídelníčku bez nezdravých potravin, které organismus zakyselují a dělají ho zranitelnější. Měsíc po začátku odkyselení je dcera bez zdravotních komplikací a má správný krevní tlak. A já? Já jsem šťastný rodič, který díky změně ve stravě dcery sám zhubl už 5 kilo!  

http://spravny-krevni-tlak.cz/vysoky-krevni-tlak/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: