10.Listopad 2015,17:19

Vysoký tlak v těhotenství: strašák každé matky!

Prakticky jakákoliv zdravotní komplikace v těhotenství je vysoce nežádaná, protože může ovlivnit vývoj a zdraví miminka. Jak řešit vysoká tlak v těhotenství a jaké zkušenosti mají ženy s vysokým tlakem?

Něco na uklidněnou

Pokud si zrovna teď nějaká těhotná žena měřila tlak a zjistila, že ho má vyšší než dříve, může zůstat částečně klidné. Všechny budoucí maminky potěší určitě informace, že určité výkyvy krevního tlaku k těhotenství patří a nejsou důvodem pro paniku. Vysoký tlak se může u ženy objevit již před těhotenstvím, nebo se poprvé objeví až v jeho průběhu. Po ukončení těhotenství se většinou hodnoty krevního tlaku opět srovnají.

Přerušit těhotenství? Nikdy!

Pokud hodnoty atakují hranici 140 na 90, je však zapotřebí situaci rychle řešit. Takto vysoký tlak v těhotenství je rizikem jak pro matku, tak i pro dítě. Své o tom ví i paní Lada, která musela vysoký tlak v těhotenství řešit.

Doktor mi v těhotenství naměřil vysoký tlak a doporučil mi, abych jako budoucí maminka preferovala hlavně klid na lůžku po větší část dne. Zároveň mě informoval, že pokud bych měla k hypertenzi například poškozené ledviny nebo srdce, bylo by nutné doporučit z jeho strany přerušení těhotenství. Nedokázala jsem pochopit, jak toto může nějaká žena přijmout a modlila jsem se, abych dokázala s vysokým tlakem bojovat pouze prostřednictvím dostatečného množství klidu. Léky jsem totiž odmítala ze strachu, že by mohly ovlivnit mého drobečka.

salad-852051_1920

Nejvíce pomohla strava

Správné složení stravy je důležitá po celý náš život, ale během těhotenství a vysokého krevního tlaku to platí minimálně trojnásob! Z jídelníčku je v obou případech nutné odstranit tučná jídla, zbytečnou sůl, alkohol a třeba také kávu, která tlak zvyšuje. Na změnu jídelníčku a odkyselení organismu vsadila také paní Lada, dnes již šťastná maminka malého Davídka.

Nespokojila jsem se s tím, že bych jen měla ležet na gauči a být v klidu. Chtěla jsem pro zdraví mého dítěte udělat něco víc, a proto jsem začala zkoumat, co může vysoký krevní tlak ještě snížit. Z kruhů zkušených maminek mi bylo doporučeno odkyselení organismu. Změnu jídelníčku jsem uvítala a nejvíce mě překvapilo, že při dodržování tohoto jídelníčku jsem vůbec neměla hlad a přestaly mě zcela pronásledovat někdy dost bláznivé těhotenské chutě.

Odkyselení organismu mohu doporučit každé budoucí mamince, které záleží na tom, aby její dítě bylo zdravé. Vysoký krevní tlak v těhotenství pro mě díky odkyselení přestal být problémem a já se opravdu těšila z každého dne!  http://spravny-krevni-tlak.cz/vysoky-tlak-v-tehotenstvi/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: