18.Listopad 2015,14:52

Zánět prostaty lze vyléčit! Tady je přesný návod!

Zánět prostaty je relativně běžný nález při komplikacích s močením, a proto jsme se rozhodli položit několik otázek členům týmu z Urologické ambulance na Praze 5, kteří mají s léčbou zánětů dlouhodobé zkušenosti.

Dobrý den, bylo by možné popsat čtenářům a lajkům, k čemu vlastně při zánětu prostaty dochází a co zánět doprovází?

3994_1_7cb89569bbd4afa1748b6cdfbcd550f5Zánět prostaty bývá doprovázen bolestí. Dochází při něm ke zduření prostaty, což bývá projevem zánětu. Uzavírání močové trubice zpomaluje močení a zabraňuje úplnému vyprázdnění měchýře, čímž umožní pomnožení mikrobů ve zbytcích moči. Následně dochází ke vzniku zánětu v měchýři.

Je toto onemocnění u pacientů časté?

Společně se zvětšenou prostatou patří prakticky mezi nejčastější nálezy. Dalo by se tak říct, že se jedná o poměrně běžné onemocnění. Zánět lze odhalit vyšetřením prostřednictvím konečníku, není zapotřebí podstupovat žádné další druhy vyšetření.

Existují různé druhy zánětu prostaty, nebo se můžeme potkat pouze s jedním typem?

Zánět prostaty se dělí na akutní a chronický zánět prostaty. Akutní zánět prostaty vzniká obvykle tím, že je rozšířena infekce ze zadních částí močové trubice. Chronický zánět prostaty se rozvíjí pozvolna a objevuje se ve středním a vyšším věku. Žádné další druhy se nerozlišují, spíše jde o to, v jakém stavu se pacient dostaví do ordinace a jaké má příznaky.

Jaké jsou tedy příznaky akutního zánětu prostaty?

Především únava, vyčerpanost a může se vyskytnou i horečka. Zánět je také často provázen tlakem a bolestmi v podbřišku a sexuálními poruchami. Mnoho pacientů si například stěžuje na bolest a pálení při ejakulaci. Pokud se však v ejakulátu objevuje krev, může to být příznak mnohem vážnějších komplikací, při kterých je nutné neodvratně navštívit nejbližšího urologa.

Jak lze zánět prostaty léčit?

Relativně snadno. U nás na ambulanci doporučujeme nekonzumovat potraviny, které reagují ve střevech kyselinotvorně. Velmi dobré zkušenosti a výsledky přináší komplexní odkyselení organismu, které sice vyžaduje znalost principů ze strany pacienta, ale je bezbolestné, snadné a hlavně překvapivě rychlé. Zánět následně zmizí včetně všech příznaků a pacient se může vrátit zpět k normálnímu společenskému i sexuálnímu životu.Odkyselení organismu je také skvělou prevencí dalších zdravotních komplikací s prostatou, mezi které patří také karcinom prostaty. Pokud mužům záleží na jejich zdraví a zdraví jejich prostaty, rozhodně by neměli zanedbat prevenci a odkyselení organismu. Vyhnout se zánětu a komplikacím s močením klidně i ve vyšším věku.

http://prostata-lecba.cz/zanet-prostaty/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: