...Všude se žije stejně | Články

Všude se žije stejně??..

 Celkem  docela slušně unaven…..,zase tam kde je mi nejlíp a kde mi všechno připomíná proč vlastně člověk žije,snaží se něčeho dosáhnout a kde zároveň i stárne.

Nechci si stěžovat na svůj věk,nemám proč,ale po takové procházce toho mám celkem dost a jsem rád že zase sedím.I ten pes padl na dlaždice terasy a už tvrdě spí.Prospělo mu se pořádně proběhnou a zaplavat si v rybníku i když mi při zpáteční cestě moc radosti neudělal.

Dolů k rybníku byla cestav klidu a pohodlná,on běhal okolo skákal přes příkopu do lesa a zase ven na pole.Líbilo se mu to ,byl spokojený a i já jsem šel z chutí a vidinou posezení na hrázi rybníka kde si chvíli odpočineme.

Prohlížel jsem po cestě všechnu tu živou hmotu co na jaře bují.Prohlížel a vzpomínal na jména trav a plevelů,co na mezi je vidět nejen v jarním období.

  Nevím kde se to ve mně vzalo,proč ta nálada a vzpomínky na mládí,jen mě udivilo že i některé ty názvy rostlinek si pamatuji i s jejími latinskými názvy.Je to hodně dlouho kdy jsme to museli všichni ve škole znát jako když bičem mrská,nevím kde to v té mé hlavě zůstalo ale jistě tam je hodně zbytků z mladých let co vyplouvají vždycky na povrch když je ta správná a příhodná doba.

 

 

           A zase u vody…

    U vody se pes choval vskutku vzorně dokonce respektoval na pláži zákaz vstupů psů dovody,připadalo mi že umí číst.Docela jsem byl spokojen jakou měl výdrž při povelu k noze,kde šel těsně vedle mé levice,bez vodítka a nerozptýlil ho ani vlčák co šel proti nám.

 Moje káva, pod střechou místního stánečku s pivem co patří k tomuhle rituálu procházek voní a láká nechá tu letět myšlenky někam kam se teď těžko dostávám.Koukal jsem na tu hladinu zeleno hnědého rybníka.Rybníka co má hodně velkou plochu a jeho rozdrážděnouhladinu větrem do poměrně vysokých vln.

Na kraji u hráze ty vlny dělají dost velkou melu a spolu s pěnou co vypadá jak šlehačka si pleskají oploché panely z betonu.

Seděli jsme dobrou půlhodinku,pozorovali okolí,lidi co jen tak přišli po procházce na pivo nebo jiné občerstvení.

V dálce za rybníkem na horizontu se pásly krávy,byli ale tak daleko že spíš vypadali jako nepovedení mravenci a přece na mravencích je té červené barvy víc.

Les okolo rybníka trochu šuměl tím teplým větrem.

Byl jsem zde letos teprve poprvé,ale zde se nic nezměnilo a je to pořád ten stejnej rybník,ten stejnej pohled a stejní lidé.

Přišli dva páry lidí co k nám jezdí na chalupu,měli sebou taky pejska.

Prohodili jsme  pár zdvořilostních vět,pár slovíček co patřík takovým náhodným setkáním.

A tak, naposled ještě znova vstřebávajíc pohled na rybník,na kopec s krávami a les co je trochu tajemným.

 

 

Káva a malování v písku..

Zvedl psa a vyrazili zase na zpáteční cestu.Tráva okolo rybníka už je celkem vysoká a ta její síla je sežehlá sluncem.Trochu připomíná  stopu podzimu.Nejsem z toho smutný,mám radost že se vše mně ní v detailech a že nic není stejné v každém okamžiku.

Je to známka že nejen člověk žije ale i vnímá pohyby přírody,pohyby života svoje vlastní prožitky.

 Cesta nahoru jde proti kopci,táhne se pořád klikatě nahoru k dědině.Šlo se ztěžka v tom trochu dusném odpolednin a máhavě,nikam jsem ale nespěchal a tak užíval klidné,pomalé chůze.

Dřevěným klackem jsem do naplaveného písku psal malé vzkazy,malé ornamenty.Jen tak pro další poutníky co se dokáží taky radovat z maličkostí,obyčejného života a odpolední procházky.Jen tak psát takové klikyháky co hned při první bouřce spláchne voda.Možná si je ani nikdo nepřečte,to jen v té dnešní divoké době na takové,,hlouposti“ asi není čas.

Ted jsme doma oba unavení,jen pes vypadá spokojenější protože se navoněl tou nejlepší voňavkou jakou zná.Někde se po cestě vyválel v nějaké mršině,nebo leklé rybě.

Trochu se na něj zlobím,ale přejdemě to.Přece jen ta procházka nebyla marná,mě bolí nohy a pes měl krásný zážitek s koupelí a zážitkem na další dny dopředu.

Sedím a jen tak klepu doklávesnice pár řádků,pár řádků ve kterých si krátím chvíly samoty,chvíly poslechu rádia co hraje pořád hezké písničky.

Jdu pracovat a tak zakončím nedělní odpoledne,kdy teplý větřík mě provázel celou cestou na první letošní návštěvě rybníka.Ten teplý větřík v zádech,Tvá přítomnost byť byla jen a jen duchem…....

Podskalák

Máš krásné sny a představy i touhy.Tvůj vnitřní život je nesmírně bohatý. Kdysi dávno na začátku asi snad hodně na začátku když jsem tě poznala měla jsem pocit,že ses nechal inspirovat moji maličkostí, než jsem pochopila kolik jiných žen vedlo Tvé myšlenky a touhy, přála bych Ti moc ať konečně poznáš ženu, která Tvůj život naplní.Matka Tvých dětí by měla pochopit, co vše v Tobě ztráci a jestli jí bude odpustěno, měla by Ti podat ruku a jít tou trnitou cestou životem s Tebou dál. S láskou Karkulka

Přidej komentář

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy