dopis od any   30.Leden 2009


Všimla jsem si,že tento dopis má snad každý na svém pro-ana blogu,tak jsem si řekla,že ho tu musím mít taky

smajlici

Dovol mi představit se. Jmenuji se Ana , nebo jak mě nazývají lékařia jiní, Anorexia. Moje celé jméno zní Anorexia Nervosa, ale můžeš miříkat Ana. Myslím, že se můžeme stát dobrými partnery. V blízkébudoucnosti do tebe budu investovat hodně svého času a totéž očekávámod tebe.

V minulosti jsi slyšela své učitele a rodiče jak o tobě mluví jako ozralé a inteligentní osobě s tolika možnostmi. Kam se to podělo, mám septát? Nikdy nic z toho nebylo! Nejsi dokonalá, dost se nesnažíš a navícztrácíš čas přemýšlením a mluvením s přáteli nebo kreslením! Tyhleslabosti ti nebudou povoleny.

Tví přátelé ti nerozumí, nejsou k tobě upřímní. Kdysi, když senejistota vkrádala do tvé mysli a ty ses jich zeptala, "Jsem…tlustá?" aoni odpověděli "Ale ne, jistěže ne" Tys věděla, že lžou! Jen já tiříkám pravdu. Tvoji rodiče, škoda mluvit! Víš, že tě milují a starajíse o tebe, ale část toho je jen proto, že to jsou rodiče a že je jejichpovinností to dělat. Teď bych ti měla říct tajemství: Někde hlubokouvnitř jsou tví rodiče zklamaní. Jejich dcera, ta s tolika možnostmi,je tlustá, líná a nehodná dívka.

Ale já to všechno změním.

Očekávám od tebe hodně. Není ti povoleno jíst moc. Začne to pomalu:snižování příjmu tuku, čtení tabulek s nutričními hodnotami, zbavováníse nezdravých, smažených jídel atd. Na chvíli bude cvičení snadné:nějaké to běhání, možná nějaké dřepy či cviky na břicho, nic vážného.Možná takhle shodíš pár kil z toho svého tlustého těla. Ale nebudedlouho trvat a nebude mi to stačit.

Budu od tebe očekávat, že si budeš počítat a zapisovat svůj příjemkalorií a že začneš cvičit více. Vnutím ti limit. Musíš to přijmout,protože mi nemůžes vzdorovat! Začínám se do tebe vkrádat. Hezky brzo,jsem s tebou neustále.Jsem s tebou, když ráno vstaneš a běžíč k váze.Ta čísla se stávají jak přáteli, tak nepřáteli a ty si stále jenzoufale přeješ, aby byly nižší než včera, než večer… Do zrcadla se nasebe díváš s hrůzou.Pícháš a strkáš do každého špeku a usmíváš se, kdyžpřejedeě rukou přes kost. Jsem s tebou, když si plánuješ den: 400kalorií, 2 hodiny cvičení. Ja jsem ten, kdo takhle plánuje, protožeodteď jsou mé myšlenky spjaty s tvými.

Sleduju tvé myšlenky po celý den. Ve škole, když ve své mysli bloudíšneznámem, dám ti něco o čem můžeš přemýšlet. Přepočítej si kalorie protento den. Je jich příliš mnoho. Zaplním tvou mysl myšlenkami na jídlo,tvou váhu, kalorie a na věci, na které je pro mne bezpečné myslet.Protože teď jsem už v tobě. Jsem ve tvé hlavě, ve tvém srdci a duši. Tabolest z hladu, kterou předstíráš že necítíš, jsem já.

Hodně brzy ti říkám nejen to, co máš dělat s jídlem, ale i to, co mášdělat pořád. Usmívat se a přikyvovat. Dobře se prezentuj. Vtahuj sakrato tlusté břicho! Bože, jsi tlustá kráva!!!! Když je čas na jídlo, takti řeknu co dělat. Udělám to tak, že talířek salátu ti bude připadatjako jídlo hodné krále. Rozházim jídlo kolem a hle, vypadá to, jako bysněco snědla. Ani kousíček…jestli něco sníš, veškerá kontrola budezničena.. TOHLE chceš??? Vrátit se zpět k té tlusté krávě, jíž jsikdysi byla??? Přinutím tě zírat na modelky v časopisech. Ty nádherněhubené, s bílými zuby, modely dokonalosti, co na tebe hledí z těchlesklých stránek. Nechám tě myslet si, že nikdy nebudeš taková jakoony. Vždy budeš tlustá a nikdy nebudeš tak nádherná jako jsou ony. Kdyžse podíváš do zrcadla, zdeformuju odraz. Ukážu ti obezitu a ošklivost.Ukážu ti zápasníka sumo namísto vyhladovělého dítěte. Ale to ty nesmíšvědět, protože kdybys znala pravdu, mohla bys opět začít jíst a nášvztah by se začal rozpadat.

Občas se z tebe stane rebel. Ačkoli ne moc často. Rozpoznáš rebelskévlákno, které zůstalo ve tvém těle a které tě dovede do temné kuchyně.Dvířka od kredence se oomalu a jemným vrzáním otevřou. Tvoje oči budoukmitat po jídlech,. které jsem držela z tvého dosahu. Najednou zjistíš,že tvé ruce tápají ve tmě po krabici se susenkami. Zhltneš je,mechanicky, ne kvůli jejich chuti, ale kvůli pocitu, že jdeš protimně.. Sáhneš po další krabici a další a další. Tvé břicho se nafoukne azačne vypadat groteskně, ale ty stejně ještě nepřestaneš. A po celou tudobu na tebe budu křičet ať toho necháš, ty tlustá krávo, ty opravdunemáš žádnou sebekontrolu, budeš tlustá.

Až tomu bude konec, opět se obrátíš na mě a budeš žádat o radu, protožety opravdu nechceš být tlustá. Překročila si základní pravidlo a jedlajsi a nyní mě chceš zpět. Poženu tě do koupelny, na kolena a přinutímtě hledět na dno záchodové mísy. Tvé prsty pošlu hluboko do tvého hrdlaa s pořádnou dávkou bolesti tě zbavím přijatého jídla. Znovu a znovu tobudeš opakovat dokud ze sebe nedostaneš jen vodu a krev. To budešvědět, že je to vše pryč. Když potom stoupneš, budeš se cítit slabá.Ale ihned se postav! Ty tlustá krávo, vybrala sis život v bolesti!

Možná ta volba zbavit se té "pokrývky" je jiná. Možná tě nechám brátprojímadla a nechám tě sedět v koupelně až do brzkých ranních hodin,kdy budeš cítit, jak jsou tvé vnitřnosti skrčené. Nebo možná tě jennechám, aby sis ublížila sama. Mlátila hlavou o zeď dokud by těnebolela jak čert. Řezání je taky efektivní. Chci abys viděla svouvlastní krev, jak stéká po tvé ruce. A v tom si uvědomíš, že přijmešveškerou bolest, kterou ti nabídnu. Jsi v depresi, jsi naštvaná, mášbolesti.. snažíš se někoho přivolat, ale jakobys byla němá, nikdoneposlouchá? Kdo by se o tebe zajímal?!?!!Zasloužíš si to, můžeš si zato sama.

Oh, je to kruté? Chceš aby se ti to stalo? Jsem snad neférová? Dělámjen věci, které ti pomohou. Umožňuju ti přestat myslet na věci, kterétě stresují. Vztek, smutek, zatracení a osamnění se mohou zastavit,protože já je vezmu pryč a naplním tvou hlavu kalorickýmy výpočty. Dámpryč i tvou snahu vyrovnat se svým vrstevníkům, snahu všechny potěšit.Protože teď jsem já tvůj jediný přítel, jsem ta jediná, kterou musíšpotěšit.



Mám i svou slabou stránku, ale tu nesmíme nikomu říct. Pokud serozhodneš proti mně bojovat, dostat se k někomu a říct mu, jak tě nutímžít, všechno se zničí. Nikdo to nesmí zjistit, nikdo nemůže rozbít tenkrunýř, kterým jsem tě pokryla. Já jsem tě stvořila, tuhle hubenou,dokonalou dívku. Jsi moje, jenom moje. Beze mě nejsi nic. Tak se nesnažmi vzdorovat. Když o tobě jiní mluví, ignoruj je. Zapomeň na ně,zapomeň na všechno co se tě snaží ode mě oddělit. Jsem tvá kladnástránka a míním to nechat tak, jak to je.



Upřímně, Ana

napsal/a: stupid_plastix_ 19:04 | thinkspirace Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář