06.Listopad 2008

Večerní menu o X chodech (tím X fakt nemyslim deset) | Kolejní kuchařka

Tak zaprvé, musíte odchytit dvě své kamarádky při rozhovoru o tom, co si udělají k večeři.... se zájmem vše vyslechněte a pak se prostě nenápadně vetřete... a když to nejde nenápadně??? tak to prostě udělejte nápadně...

Zadruhé, ať nejste za socku: doneste alespoň nějakou surovinu - třeba špagety a pak ještě sejra, pro který se samozřejmě musíte vrátit přes celou kolej zpět na své ptro do ledničky, páč skleróza je fakt hnusná věc.

Nejlepší je přisrat se již k hotovému... občas ale ani to nevyjde, ale zato můžu vyjmenovat ingredience:

špagety

sýry(to co kde zbylo, nejlíp Niva (bez Pepka) a takový ten ementálec bez děr

omáčky všeho druhu (Panzani, od Adéliny babičky)

koření z nějaké zdravé prodejny, pepříček, sůl

lilek (holky sice tvrdí, že je to cuketa - my jí ale říkáme cukina, ale já jsem přesvědčena, že je to odbarvený lilek)

párečky (alias zbytky z minulých večeří)

no a bodne i nějaký ten hrnec - a řekněme i dva, páč špagety se zároveň s omáčkou fakt vařit nedaj...

 

Tak to by byly ingredience, teď postup... necháme své budoucí spolustolovnice vše nakrájet, promíchat, ochutit a tak dál... sledujeme co se děje, občas přidáme nějaké to moudro... Špaget fakt radši víc, ono se to fakt blbě vaří, když se první várka už asi 5 minut vesele vaří a k tomu se přidají další... jinak pak budete ve své porci nacházet mosty špagetové (latinsky pons spagetthi)... Ve volném čase třeba nastrouhejte sýr, ona radost z vykonané práce je opravdu uspokojující...

Nakonec se vše smíchá a rozporcuje by očko. Přidáme podle chuti kečiho a sůl a konzumujem dokud můžem.... a když už nemůžem, necháme to chvíli stát, ono se to zas za chvíli dojí (známe žravky, že?).

 

Dalším vyjimečným chodem je salát s cíbou, předchůdci kečiho (tzn.rajčaty) a mozarellou, hezky vše přelijeme octíkem a opepříme (doporučuji nahnilá rajčata nejdřív vyhodit). Konzumujeme vidličkama umytýma hradeckou vodou a do té doby, než nám začne být špatně z octa.

 

Tyto dva chody prokládáme chleby se šunkou, paštikou, dle nejmenovaného vzoru i paňákem mlíčka.

Přeju dobrou chuť...

Komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů