19.Červenec 2008,00:00

Recenze z internetu:

Někdo by si mohl myslet, že Donnie Darko je typický puberťák. Jenže Donnie je zklamaný kluk, trpící vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj zničující vliv.

Aby tomu zabránil, dopustí se činů, které ho přivedou až na psychoterapii. Přežije nesnáze středoškolského života i lásky a unikne bizarní smrti, která mu hrozí při pádu motoru z letadla. Donnie bojuje se svými démony, v přeneseném i skutečném slova smyslu, a prožívá příběhy, související s putováním v čase, s fundamentalistickými guru, osudem i machinacemi s vesmírem. Režii filmu má na svědomí Richard Kelly.


Můj vlastní názor:
Je to jen pár minut, co jsem se právě dodívala na Donnie Darko a musím přiznat, že mě dosti překvapil jak zpracováním a samotným dějem, tak i skvělým vykreslením charakterů hlavních postav a naprosto nečekaným závěr. Opravdu je to jeden z těch málo "psychických" filmů, kdy po jejich skončení člověk stále sedí v křesle a nevěří svým vlastním očím. Sedí, i když už doběhli i titulky a vůbec nedokáže pochopit, co právě viděl. Tak trochu šokující. Myslím si, že opravdu stojí za shlédnutí. Je to příběh plný napětí, fantazie, nadpřirozena, emocí a možná i touhy zachránit svět před možnou zkázou.



 
kategorie: Filmová kartotéka
vložil: _Lizzie_
Permalink ¤


4 Komentáře:


  • 23.11.2008 17:41:28, JonyMan

    Pokud někdo máte zájem o tento film na DVD tak není problém....Mám obě verze jak director's cut (2DVD) tak zkrácenou verzi. Mohu zaslat poštou samozřejmě za to nic nechci

  • 20.07.2008 23:43:37, _sheeni_

    tak tenhle film sem videla uz parkrat, ale stejne me to porad nuti se divat znova, protoze me strasne vytaci, ze ho nechapu!

  • 19.07.2008 11:39:48, _Lizzie_

    Když jsi tak dlouho čekal, až se k tomuto filmu dostanu, tak by teda byla opravdu škoda, kdybychom o tom "nehodili řeč."

    Tenhle film musí člověk shlédnout ještě několikrát, aby pochopil aspoň malou část. Pořád dokáže během děje něčím mile překvapit a najde se v něm vždy spousta nový faktů, které se před divákem otvírají.

  • 19.07.2008 09:19:14, Mordemy

    Dlouho, předlouho jsem čekal, až se k tomu konečně dostaneš (můžeme "hodit řeč", jsem zvědav na tvůj názor, osobně mám pár "teorií o tom, jak to celé bylo" ;)

    Každopádně jeden z filmů, po jehož shlédnutí zůstává kromě slov "CO TO K***A...?!" na rtech, v divákovi neodbytný pocit typu "Zatraceně! Teď jsem viděl něco fakt moc dobrýho, sice nemám šajnu proč je to tak dobrý, když to vlastně skoro vůbec nedává smysl, ale... byl to opravdu luxusní zážitek!"

    Mimochodem, co je přinejmenším "zajímavé", že existují dvě verze Donnieho: První, oficiální (nebo-li Director's Cut) jsi měla možnost shlédnout, nicméně ta druhá, kterou si režisér udělal spíše "pro sebe" má prý téměř o hodinu víc a dává filmu... nový rozměr (jakoby nestačili ty 4, které tam i tak jsou :)

    Rozhovor s psycholožkou:
    "I have a new friend..."
    "Real or imaginary?"
    "Imaginary."

    Rozhovor s Frankem:
    "When this going to stop?!"
    "You should have already know that."