12.Březen 2008,10:50
Musím se přiznat, že vůbec nesleduju letošní hudební soutěž X Factor. Vůbec mě nezaujala a stejně je to pořád o tom stejný. Jako každá tahle soutěž. Superstar, Big brother, Vyvolení a další..
Velké castingy po celé republice, davy nadšených lidí, co se chtějí dostat do světa show byznysu, tisíce tváří překypujícím štěstím, ale i nervozitou. Otevřená brána do nových rozměrů. Lidé naprosto šílí.
Pak je to stejné, slzy a zklamání. Zavřená brána dál se zviditelnit. Spousta lidí si myslí, že je to vůči nim nefér, že to měli být oni a né někdo jiný. Na hudební scéně se objeví nováčky, kteří se většinou moc dlouho neudrží. Hudební tvorba je přeplněna a trh se plní jedno sezónními hity. A to se opakuje pořád dokola.

Je to pár dní zpátky, když jsem viděla jedno kolo castingu X Factor a moc jsem mu nevěnovala svoji pozornost. Jen jsem poslouchala, jak se ti lidé snaží prorazit před neoblomnou porotu. Když mě náhle zaujala skupina mladých kluků z Brna, no mladí už zas tak nejsou. Polovina z nich mě někoho připomínala a slovní spojení "mladí herci" mi stále vysela v hlavě.
Brouzdala jsem pak na internetu a zjistila, že někteří z  nich jsou herci z Městského divadla (bývalé Bratří Mrštíků), které vídám pár krát do roka na muzikálových představeních. Byla jsem hrozně nadšená. Hurá, aspoň někdo pořádnej. Jsem naprosto skvělý a já je mám ráda.


"Skupina All X je velkým překvapením soutěže. Šest brněnských herců se rozhodlo rozčeřit stojaté vody hudebních stylů a nutno podotknout, že se jim to velice daří.

Složení skupiny: Ján Jackuliak, Alan Novotný, Petr Dočkal, Lukáš Kantor, Oldřich Smysl, Jakub Uličník

Jsou nezařaditelní, originální a také zábavní. Jejich vystoupení jsoudoplněna složitou choreografií. „Choreografii jsme schopni vymyslet zahodinu, protože už nad ní mnoho let přemýšlíme," směje se JánJackuliak. Na otázku, jaké hudební vzory jsou pro skupinu inspirující,jsme se dozvěděli - Josef Kemr ve filmu Na samotě u lesa, Alan Novotný,protože má rád spisovatele, který se orientuje v nekonečnu, JimiHendrix, protože dokáže struny ladit do X, a další. „Finále je pro násvýzva, uvidíme, kam až to dotáhneme," řekl mluvčí kapely Oldřich Smysl."


Tak skupině držím palce a doufám, že to vyhrají. Jsou opravdu skvělý a jedineční. Přijďte se na některé podívat do Městského divadlo (bývalé Bratří Mrštíků) v Brně.
 
kategorie: Moje hudba a vše kolem ní
vložil: _Lizzie_
Permalink ¤


0 Komentáře: