20.Duben 2008,20:27

Krátké info o seriálu:

V USA se pohnuly ledy (až doslova polární ledovce) a kabelová stanice Showtime odstartovala seriál L-WORD věnující se - a to bez jakýchkoliv subtextů - ženám, které milují ženy. Kromě témata samotného určitě potěší obsazení: Jeniffer Beals (vzpomínáte si hrdinku filmu Flashdance?), Pam Grier (neodolatelná Jackie Brown) nebo Karina Lombard (Legenda o Vášni, Firma). Z lesbických filmů jsou známy Laurell Holloman (The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love), Leisha Hailey (All Over Me) a Guinevere Turner (Go Fish nebo Wattermelon Woman). Navíc tvůrkyněmi seriálu jsou z velké časti lesbické ženy (produkce, režie, většina ze scenáristek), takže autenticita by měla být zaručena (i když v rámci úspěchu tohoto "riskantního" projektu musíme očekávat i mnohé kompromisy pro většinové publikum).

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mladá talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založení rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), za closetovaná vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastní sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená (?) alkoholička.

V dvouhodinovém úvodním dílu sledujeme příběh Jenny, jejíž život se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy na party sousedek Betty a Tiny potká okouzlující majitelku kavárny Marinu (Karina Lombard) a ta ji začne dělat návrhy. Zmatená Jenny si začíná uvědomovat, že s její heterosexualitou to nebude tak jednoznačné. Marina ji přitahuje a ona tomu nedokáže vzdorovat. Bette a Tina jsou nepříjemně překvapeny tím, jak je těžké najít vhodného dárce spermatu, a pokusí se "naživo" svést mladého krásného umělce. I když k noci ve třech nakonec nedojde, Betty a Tině nacházejí po tomto zvláštním zážitku znovu vzájemnou vášeň.

Bisexuálka Alice se snaží zapomenout na svou ex (Guinevere Turner) v náruči Lisy - muže, který se identifikuje jako lesba. Tenistka Dana přesvědčena o nemožnosti svého coming-out tím víc, jak její kariéra v tenisovém světě vzkvétá, potkává kuchařku v místním country clubu a její plány na asexuální život v utajení se začínají hroutit. Do toho všeho svádí Shane, ktera nevěří na vztahy, s usměvem jednu dívku za druhou.





Poznámka: Dle průzkumu jednoho nejmenovaného světového časopisu tenhle seriál pravidelně sleduje skoro 75% mužů, zbytek tvoří ženy. Radí pro pochopení shlédnout aspoň jeden díl seriálu. Jinak můžu jen doporučit. Velmi zajímavé.

http://www.tlw-cz.info/
 
kategorie: Filmová kartotéka
vložil: _Lizzie_
Permalink ¤


0 Komentáře: