18.Listopad 2015,22:39

Léky na prostatu: Povedlo se nám proniknout do lékárenské lobby

Myslíte si, že léky na prostatu z televizních obrazovek doopravdy fungují? A že vám lékaři vždy předepíšou to nejlepší? Podařilo se nám vyzpovídat lékárnici s více než 15 lety praxe za pultem lékárny.

PAN VAŠUT JE VELKÝ LHÁŘ

Paní lékárnice, říkejme ji například Magda, se nám u kávy rozpovídala o tom, jaké je běžná praxe v lékárně při prodeji léků na prostatu:

Pochopitelně jde jen o peníze. Výrobci volně dostupných léků platí za reklamu v televizi miliony korun a neváhají motivovat ani další prodejce a lékárny. Nabízí vysoké provize, motivační programy pro zaměstnance a další bonusy, které mají lékárny tlačit ke zvýšení prodejů. Jeden nejmenovaný výrobek například vyhlásil soutěž, že personál lékárny, která prodá nejvíce balení jeho léku, získá dovolenou u moře. Za těch dlouhých 15 let jsem podobných propagačních akcí zažila stovky a věřte mi, že některé lékárny na to slyší. Obsluha za pultem pak doporučuje lidem předražené a prakticky velmi neúčinné léky, ze kterých má ale hodně peněz.

Profesionality jsem se nedočkala ani ze strany urologů. Člověk přijde do lékárny s receptem a očekává, že získá ten nejlepší lék. Zažila jsem například to, že akutníbakteriální zánět prostaty léčil doktor přípravky vhodnými na chronické záněty a naopak.

JAKÉ LÉKY A JAKÁ LÉČBA FUNGUJE?

drug-943759_1920Léky na prostatu při léčení akutního bakteriálního zánětu jsou: Biseptol, Gentamycin s Ampicilinem. Mezi léky na chronický zánět prostaty patří Biseptol, Furantoinem, Erytromycinem či Rulidem. Perspektivní v léčbě je v poslední době Sumamed nebo Amoksiklav. Na protizánětlivý efekt jsou vhodné přípravky jako je např. Indometacin. Dráždivost močových cest snižuje Oxyphenon, Spasmocystenal aj.

Pochopitelně není snadné se v tom vyznat a vždy jsem byla naštvaná, když se někdo snažil odejít s lékem, který nebyl na jeho problém. Hodně typickým příkladem je v tomto případě Biseptol používaný při nebakteriálním zánětu, protože právě v tomto případě nefunguje. Ze zkušenosti mohu doporučit Tetracyklin, Erytromycin a Rulid.

Zažila jsem i doktory, kteří bez nějakého pořádného vyšetření doporučili pacientovi Brufen… To si pak říkáte, jestli vás není za pultem lékárny škoda. Když přišel někdo se zánětem a opravdu hloupou radou od doktora, doporučila jsem mu odkyselení organismu. Jeho principy pochopí každý! Sice jsem tak nic neprodala, ale zdraví lidí je pro mě přednější než provize z prodaného léku. Odkyselení při léčbě prostaty pomáhá na jedničku. To samé již nelze říct o přípravcích z reklam a receptů hodně špatných urologů.

http://prostata-lecba.cz/leky-na-prostatu/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: