29.Listopad 2015,23:05

Nespavost v těhotenství aneb když vás něco budí uprostřed noci

Pokud čekáte miminko, rozhodně potvrdíte, že těhotenství rozhodně není jednoduché a nenáročné období v životě ženy. Když se k běžným zdravotním obtížím těhulky přidá ještě nespavost, je o zábavu postaráno. Jak nespavost během těhotenství léčit a co poruchy spánku vlastně způsobuje? Najděte odpověď a řešení!

Zdraví vašeho miminka vždy na prvním místě

Veškeré zdravotní komplikace včetně nespavosti byste během těhotenství neměla léčit sama. Dokonce i přírodní látky určené proti nespavosti mohou vašemu dítěti a jeho vývoji v děloze ublížit. Vaše první kroky by tak vždy měly směřovat do ordinace ošetřujícího lékaře, se kterým se dohodnete na vhodné léčbě.

shutterstock_104963795Co způsobuje nespavost v těhotenství?

Nespavost v těhotenství čerpá z organismu budoucí maminky velké množství sil. Těhotná žena by si měla dopřávat minimálně osm hodin spánku. Povaha poruch spánku se mění v průběhu těhotenství hned několikrát.

V počáteční fázi těhotenství se většina žen cítí spíše unavená a je schopna tzv. zabrat v libovolnou denní hodinu. Mohou za to hormonální změny a jedná se o zcela běžnou záležitost, která není příznakem žádných zdravotních komplikací.

Teprve až od 5. nebo 6. měsíce těhotenství začíná většina těhotných mít problémy s hledáním vhodné pozice pro pohodlný spánek. Objevují se také křeče, syndrom neklidných nohou, intenzivní snová aktivita a v neposlední řadě pochopitelně i pohyby miminka. S blížícím se termínem porodu aktivita dítěte roste a jeho pohyby vás mohou budit i z hlubokého spánku. Byla by hloupost na něco takového hledat lék, jedná se o přirozenou součást těhotenství a svým způsobem také dobré znamení, že je děťátko aktivní a těší se na svět.

Jak na nespavost v těhotenství? Jednoduše a bez bolestí!

Během dne se snažte dodržovat pitný režim, nicméně před usínám již příjem tekutin i jídla omezte. Dobrou kondici během těhotenství a tím pádem také zdravý spánek výrazně ovlivňuje fyzická aktivita. Může se jednat o jednoduché cviky, pravidelné procházky či jógu. Díky cvičení se můžete snadno vyvarovat bolestem zad a otokům spodních končetin.

V těhotenství byste se měla vyhnout překyselení. Díky odkyselení organismu se můžete vyhnout nejen nespavosti, ale také padání vlasů, hemeroidům, únavě či nadýmání. Odhalte principy odkyselení a prožijte těhotenství bez komplikací.

http://nespavost-reseni.cz/nespavost-v-tehotenstvi/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: