07.Prosinec 2015,23:14

Otoky nohou v těhotenství vám vysvětlí porodní asistentka

otekayut-ruki-pri-beremennosti-2Porodní asistentka, paní Monika z Prahy 5, pomáhá ženám nejen během porodu, ale snaží se jim radit také s dalšími komplikacemi. Jednou z takových jsou také otoky nohou v těhotenství. Níže je její vyjádření!

NIC SI Z TOHO NEDĚLEJTE

Otoky nohou v těhotenství patří k častým potížím a vyskytují se kolem třetího trimestru těhotenství. Největší příčinou, proč nás trápí otoky nohou v těhotenství, je rozšíření cév a zvětšení objemu krve v těle, což vede k zadržování vody v tkáních. Dalším důvodem je útlak pánevních žil zvětšujících se dělohou. Nejvíce otékají kotníky a chodidla, méně otékají ruce a obličej.

Když za mnou chodí maminky s tím, že je otoky velmi trápí, snažím se jim vysvětlit, že je to velmi častá komplikace. To však neznamená, že by nemělo smysl s ní bojovat.

PREVENCE VÁS DOSTANE Z NEJHORŠÍHO

Prakticky stačí pouze několik rad, které mají na stav a míru otékání nohou velmi velký vliv. Určitě při sezení nedávejte nohu přes nohu, dodržujte dostatečný pitný režim, pravidelný pohyb (doporučuje se plavání, jelikož tlak vody pomáhá zmenšovat otoky) a noste pohodlnou obuv. Otoky nohou v těhotenství můžete zmírnit studenými obklady.

DALŠÍ ŘEŠENÍ FUNGUJE AŽ MAGICKY

Za jedno z vůbec největších kouzel považuji odkyselení organismu, které jsem doporučila již desítkám nastávajících maminek a každá z nich se mi pak ozvala s tím, že otoky jsou pryč. Odkyselení je pochopitelně vhodné i z dalších zdravotních hledisek, nicméně rozhodně bych během těhotenství doporučila principy probrat s kvalifikovaným odborníkem. Pokud byste se totiž o odkyselení pokusili jen tak doma, může to ohrozit vývoj a zdraví plodu.

Všem těhulkám držím palce a nenechte si otoky otrávit život. Doopravdy to za to nestojí, když se jich můžete velmi snadno díky odkyselení zbavit.

http://otoky-reseni.cz/otoky-nohou-v-tehotenstvi/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: