17.Červen 2008,20:44
Před pár lety jsem se pustila do psaní a chtěla jsem vytvořit nějakej trhák. Místo toho mám spoustu popsanejch listů, kde nic nedává hlavu ani patu. Skáču z jednoho příběhu do druhýho, vymýšlím stále nové děje a neukončuju to starý. Mám toho najednou moc. Nevím kam dřív.

Mystiqo: Zatím jediný pokus o fantasy, kdy se hlavní hrdinka Yvone, která je ze šlechtického rodu, vydává zachránit své království i za cenu vlastního života. Hlavní zápletkou je láska a krutá kletba. Bohužel skončila jsem na začátku první kapitoly. Délka díla asi pět stran.

Léto: Mladá Annie se po svém pokusu o sebevraždu snaží znovu začlenit do normálního života. Pomáhá ji mladá zdravotní sestřička Mandy, jenž je nejmladší dcera staršího páru, který si vzal hrdinku do pěstounské péče, a spolužák Alex, který časem sám přizná, že je ten, kdo Annie zabránil se zabít. Ta se do něj postupně zamiluje. Lásce mezi nimi však stojí v cestě Alexova nejlepší kamarádka Katie, která ho chce jen pro sebe. Příběh končí smrtí Annie, která zachrání Alexe, když je sama místo něho sražena autem. Napsáno jen prvních pět stran, zbytek je jen načrtnut.

Láska z divadla: Příběh o dvou mladých lidech z jednoho divadelního spolku a o tom, že láska může být někdy dosti krutá. Romantika se vším možným. Těhotenství, potrat, znásilnění, falešné přátelství, sebevražda, nevěra, nehoda a podvod. I když jsou si souzeni, každý nakonec skončí sám s pocitem, že tak to bude nejlepší. První dvě strany, zbytek po částech.

Kola života: Tři přátelé (dvě dívky a jeden kluk - Lucka, Zuzka a Radek), vztahy mezi nimi a k tomu všemu ještě kamiony. Klasika o tom, jak se může život šíleně zkomplikovat kvůli jedné chybě. Otevřený konec. Ve finální scéně přichází se s věřit Zuzka k Lucce, že je těhotná (hádejte s kým asi ;o), přičemž Lucka už nějakou dobu prožívá vážný vztah s Radkem. Zatím pouhý náčrtek, finální scéna celá zpracovaná.

Když smrt klepe na dveře: Příběh o osmnáctileté Pavle, jenž se narodila s nemocí Aids. Její matce, která po těžké nehodě skončila na operačním stole, byla dána transfúze krve pozitivní na vir HIV. Po smrti matky se o šestiletou Pavlu začíná starat její otec, který se o ni do té doby nezajímal, a jeho mladá přítelkyni. Ukázka, jak se vyrovnat s těžkou nemocí a nepřízní osudu. I přes všechny špatné chvíle existují i nějaké světlé. Pavla se dočká vytouženého bratříčka, pozná i první lásku. Konec je bohužel tragický, hrdinka nemoci podléhá, ale dokázala ostatním, že se nevzdá ani v těch nejhorších dobách a dokáže se svou nemocí žít jako normální člověk. Pouze načrtnuto.

Klystýr: Příběh třicetiletého muže, jenž je po autonehodě, kdy přišel o svoji manželku a dvě malé děti, na vozíčku. Bohužel mi je dvacet, takže s psaním musím ještě chvíli počkat. Musí mi dozrát mozek. Pouze náčrt.


Musím se do toho pustit. Aspoň jedno dopsat. Už je na to nejvyšší čas.
 
kategorie: André aneb To je můj život
vložil: _Lizzie_
Permalink ¤


0 Komentáře: