20.Červenec 2008,21:38
Dílo s českým názvem Zápisky mrtvých, což vlastně není přímo přesný překlad, ale zní to líp, je takovou menší předělávkou jednoho nedokončeného pokusu o trošku krvavější drama, jenž jsem pojmenovala The Vampire Kiss (Polibek upíra). Jen pouhý rozdíl mezi názvy Zápisky mrtvých a Polibek upíra ukazuje, že obě díla jsou úplně o něčem jiném a zároveň spolu nemají nic společného. Ale zdání klame. Ve skutečnosti jsou si díla naprosto totožná svým obsahem,jen se liší dramatičností děje a množstvím prolité krve.

Zdá se však, že předělat původní dílo do lepší a okázalejší formy je složitější než jsem si představovala. Už úvodní prolog je vlastně formou chaotického zápisu o hlavní postavě,jenž je formulována monologem třetí neurčité osoby, která neočekává žádný zpětnýkontakt. Původní pojetí opravdových zápisků, jenž obyčejný poutník zaznamenává vlastní krví životní cestu hrdinky, je trošku podobné hororovým podtextům a odvádí pozornost od děje, jelikož poutník do toho vkládá své pocity a emoce až příliš. Chci to předělat na obyčejný příběh, který bude prokládaný částmi poutníkova deníku stejně jako je zpracován prolog. Bude to hodnocení momentální situace a pozastavení se nad tím, co by se mohlo stát, kdyby se hrdinka rozhodla věc udělat jinak. Bude to spíš takové rozšíření původní verze.

Zatím jste si mohli první tři části prologu (Život či fantazie?, Další bezesná noc a Oheň a síra)přečíst v kategorii Myšlenky, slova a věty, kde to bylo pojato jako provokace k dané situaci v mém životě. Bohužel však nesplnily očekávání a nikoho nepřinutily se nad tím pořádně zamyslet a něco k tomu napsat. Teď už jsou zařazeny pod správnými názvy do kategorie, kam patřily už od začátku, a to do Že by příběh na pokračování? Postupem času se pokusím přidat další části, jenž dokončí takové malé shrnutí celého díla. Pro informaci už budou jen dvě.

Ano, mnohým jsem slíbila, že se zaměřím na dokončení děl Léto a Láska z divadla, ale nějak mi moje fantazie zase ulítla do jinačí části lidského vnímání, že prvně zkusím pokračovat v předělávce a pak potom, co z toho vyleze, se vrátím ke zbytku.
 
kategorie: André aneb To je můj život
vložil: _Lizzie_
Permalink ¤


0 Komentáře: