08.Červen 2008,13:01
 

..Co o ní napsal Blesk?..

Říkala si Bublinková víla a měla ráda internet. Veronika (+16) jednoho dne napsala: "Chci být motýlem." Své velké přání si splnila o pár dní později. Skočila z dálničního mostu z výšky 70 metrů. Na internetových stránkách Veronika ukazovala své fotky a obrazy. Jeden z obrázků nazvala "Umění sebevraha". Bylo na něm barevné halucinogenní vytřeštěné oko.

Svou smrt naplánovala a popsala na internetu. Pod přezdívkou Bublinková víla navštěvovala server pro mladé libimseti.cz a tam zanechala několik fotek se vzkazy, že dobrovolně odejde z tohoto světa. K jednomu obrázku připsala: "Chci skočit!", další fotku, na které je vytřeštěné mrtvé oko, nazvala Umění sebevraha. "Jednou vážně odletím pryč, chci být motýlem - šup...," stojí u dalších snímků. Svou smrt uskutečnila na Boží hod velikonoční.

"Verunko, doufám, že je ti tam nahoře líp a vznášíš se, jak sis vždycky přála," píše Veronice na internetu její kamarádka Barča. Nejtěžší chvíle teď prožívají Veroničini rodiče, kteří jí uspořádali tajný pohřeb.


..Co o ní napsal Deník.cz?..


Než skočila z mostu, nechala odkaz na webu

Velké Meziříčí - Šestnáctiletá Veronika si říkala Bublinková víla. Tak ji znali i její kamarádi a spolužáci ze střední školy grafické v Jihlavě. Pro všechny byla rozesmáté sluníčko, které nikdy nezkazilo žádnou srandu. Na Boží hod velikonoční se ale rozhodla, že dobrovolně odejde z tohoto života a po skoku z mostu ve Velkém Meziříčí na Žďársku zemřela.

„Veronika byla velmi nadějná studentka. Bylo to takové sluníčko, mezi spolužáky byla velmi oblíbená. Když se to dozvěděli, byl to pro ně šok, stejně jako pro nás, kantory,“ vzpomíná na jeden z nejhorších okamžiků své učitelské kariéry ředitel střední školy Milan Dušák, kde Veronika studovala v prvním ročníku.

„Za patnáct let existence školy je to první případ, kdy si student vzal život,“ dodává smutně ředitel. Spolužáci jí na její lavici položili kytičku a ten den se nedalo vůbec učit. Bublinková víla Veronika pocházela z malé obce na Žďársku.

Do Jihlavy přišla z gymnázia ve Velkém Meziříčí. Údajně měla psychické problémy, kvůli kterým se ambulantně léčila a měla sklony k sebevraždě. Určitou sondou do jejího nitra je její odkaz, který zanechala například v podobě svých fotografií na internetu. Jednu z nich nazvala Umění sebevraha. „Setkávám se často s mladými lidmi, kteří se pokusí o sebevraždu. Často se jim ale nepovede, protože to udělají v afektu. Důvody jsou velmi podobné, problémy ve škole, rodině nebo nešťastná láska,“ řekl Deníku jihlavský psychiatr Miroslav Skačáni.

Ten si myslí, že mladí lidé žijí v těžké době a často hledají něco, co nemohou najít. A co hledala Veronika? Částečně se o tom zmiňují její kamarádi na internetu.

„Verunko, doufám, že ti tam nahoře je líp a vznášíš se tak, jak sis to přála. Pro mě zůstaneš vždycky ta, co byla originální, nenapodobitelná, barevná, šikovná víla,“ píše někdo z kamarádů. Další pod přezdívkou Malindo píše: „Veruško, tebe jsem vždycky obdivovala. Splnila sis sen, že jsi vzlétla, ale nemusela sis to dokazovat, motýlku.“

„Chtěla jsi být motýlek, splnil se ti sen. Jen doufám, že nás ze shora sleduješ a nelituješ toho, co jsi udělala, protože já, my všichni, ano,“ napsal na internetu kamarád s přezdívkou V3ra.

Veronika chtěla mít svůj vlastní ateliér, a aby její fotky oslovovaly lidi. Ráda se nořila do svých snů.

Její životní motto bylo: sny ti nikdo nevezme, tak sni. Za svůj největší hřích považovala, když se neuhlídala a víc se napila alkoholu. Netajila se tím, že je bisexuálka a v kolonce majetek napsala: „Vlastním sama sebe, často se někde zapomínám, často se chci vyhodit do koše, často se ničím…“

 
kategorie: Myšlenky, slova a věty...
vložil: _Lizzie_
Permalink ¤


7 Komentáře:


  • 18.08.2010 18:45:59, Anonym

    Byla to hodná a sympatická mladá slečna. Je jí škoda, neměla to dělat. Na sebevraždu je vždycky času dost a takové rozhodnutí už nevezmete zpátky. Chybí určitě každému z jejího okolí.

  • 12.05.2010 15:01:00, Alenkaaa

    Vim ze me neznas vilo...ale vzdycky sem si prala to same co ty jen sem to nedokazala...verim,ze je ti nahore krasne!!!

  • 10.05.2009 13:38:38, x20slunecnice

    vím, že by to znovu neudělala, nebylo to zbabělství,ale zoufalý krok ke svobodě, když už se jí zdálo, že to tady na zemi není možné, posílám sto pozdravů Anděli!!!

  • 04.09.2008 18:40:11, _janis.ka_

    jak rikaj ostatni kazdej neco rika ale malo kdo to dokaze Veca to udelala tak jak to citila ale je ji skoda buse mi chybet verim v tvuj let motyyyyylku

  • 30.07.2008 08:24:48, tanča

    myslím si že ona se v nebi nesstratí přála si být týlem tak at se jí to splní i když je to smutné ale svůj sen si máo kdo splní!!!!

  • 21.07.2008 21:44:51, Kalichta

    určitě jí to pomohlo byla to její volba ale taky si myslim že jí je škoda...

  • 21.07.2008 01:56:16, Plexisklo-1

    Hodně lidí o tom mluví, ale málo kdo to dokáže.Těžko říct zda to vymyslela dobře nebo ne, doufejme, že jí to určitě pomohlo!