28.Prosinec 2007

           Partner vás začne laskat a hladit… Jakmile pochopíte, že se k něčemu schyluje,

                        už se natahujete po vypínači, abyste zhasla. Prostě se stydíte…

 

 

Zamykáte se před manželem v koupelně?

Přestože lidská nahota je zcela přirozená, zažíváme před cizími lidmi pocity studu. Na tom by nebylo nic až tak překvapivého – ovšem některé ženy nesmí v rouše Evině vidět ani vlastní manžel. Tento problém se většinou týká žen, které mají problém s vlastním vzhledem. Cítí se příliš malé, tlusté, velké, hubené na to, aby někomu své tělo ukazovaly nahé. Partner je začne líbat na bříško nebo zadeček a ony už se cítí nepříjemně a přemýšlejí nad svými faldíky…

 

Naučit se mít ráda své tělo

Některé ženy mají problém se sebepřijetím již od puberty. Podhodnocené sebevědomí již u mladých dívek souvisí s nespokojeností s vlastním tělem a dietami. Z průzkumů vyplývá, že jen velmi málo žen je spokojených se svým vzhledem. Většina by si přála zhubnout, a to v průměru o 8 kg. Většina žen již někdy držela dietu, přibližně celých 40 % se hlídá v jídle neustále.

 

Ovšem ženy s nízkým sebevědomím často nejsou spokojené se svým vzhledem ani poté, co zhubnou několik kilo. Základem je totiž umět být spokojená s vlastním tělem. Problém má svůj původ v mnoha případech již ve výchově – dospívající dívku nikdo neučí, jak se mít ráda. Naopak je často vystavována kritice nebo nepříjemným poznámkám na adresu svého vzhledu.

 

V partnerství sdílíme intimitu

Neustále jsme obklopeni světem dokonalých modelek. Konfrontace s krásnými modelkami a celebritami u žen s nízkým sebevědomím způsobuje pocity méněcennosti. Je dobré si uvědomit, že každá žena je něčím jedinečná – co ji ovšem dělá krásnou vždy je její zdravé sebevědomí. Každá z nás, která občas propadá pocitům beznaděje, že není dostatečně štíhlá a krásná, by se měla naučit mít ráda své tělo takové, jaké je.

 

V sexuálním životě totiž nechuť sdílet nahotu se svým partnerem může vést v extrémním případě až k rozchodu. K milování patří intimita dvou lidí. Stud bránící ženě se milovat s chutí a zapomenout na nedokonalosti svého těla, narušuje důvěru partnera.

 

Ne s modelkou s mírami 90-60-90, ale s chutí

Ty z nás, které jsou spokojené se svým tělem, ať už je jakékoliv, se milují s chutí a mají celkově bohatší sexuální život. Muži v sexu hledají něco zdaleka jiného, než je dokonalost ženského těla. Naše představa, že se zaměřují na to, co nám kde přebývá, je nesmysl.

 

Obecně muži obdivují jakékoliv ženské tělo a při pohledu na to vaše stoprocentně nemyslí na nějakou modelku z titulní stránky časopisu. Mužský pohled je odlišný od toho ženského, důležité pro něj je krásně se pomilovat s ženou, kterou mají rádi. A důležitější než míry 90-60-90 je pro ně vaše dobrá nálada.

 

Stydíte se před svým partnerem?

Vložil: lulukoco ¤