24.Září 2007

Svého souseda znáte jako umazané děcko, které vždy strašně řvalo a bralo vám na pískovišti kyblíček. Najednou jste ho ale uviděla v jiném světle – jako urostlého, sexy a vtipného chlapa, se kterým vás nebaví jen chodit na brusle… Jenže co dělat, když on vás má pořád za kámošku?

A sakra! Zamilovala jsem se do kamaráda!
 
 

Dvakrát měř, jednou řež

Toto zlaté pravidlo platí snad o všem, a pokud jste zamilovaná do kamaráda, tak vícenásobně. Nejprve musíte zvážit své šance a promyslet vše do budoucna. Znáte všechny jeho chyby – je to plus anebo mínus? Uvědomte si, že na kamarády a partnery máme často dost rozdílné požadavky. Teď vám jeho krkání po obědě třeba nevadí, ale jak se budete cítit, když ho budete vnímat jako partnera?

 

Také byste si měla uvědomit, že budete randit s člověkem, kterého perfektně znáte – neomrzí vás třeba to, že na něm nemáte už co objevovat? Všechny tyto otázky byste si měla předem položit a zamyslet se, nakolik jste zamilovaná a nakolik jste ochotná vše risknout. Pokud vám jde o sex, tak na to rovnou zapomeňte. Jestli vztah skončí dobře, můžete být ještě přáteli, ale po jedné vášnivé noci to už těžko bude jako dřív.

 

Já už nejsem ta pihatá holčička z první »cé«!

Pokud je váš nový dojem z vašeho dlouholetého kamaráda jen jednostranný, máte před sebou kopec práce. Musíte ho hlavně přesvědčit o tom, že nejste jen ta kámoška odvedle, popřípadě jeho vrba, ale také žena. Pakliže spolu chodíte jen hrát squash a venčit psy, zkuste vymyslet něco nového, intimnějšího. Pro začátek navrhněte kino (jen ve dvou samozřejmě).

 

Při rozhovorech se zaměřte i na intimnější detaily – například o vašem milostném životě, zkuste s ním probrat jeho předešlé vztahy a přihoďte i svou do mlýna. Pokud se vám již svěřuje, tak mu zkuste vtipným způsobem nadhodit myšlenku, že vám není lhostejný (například »Nechápu, proč tě nechala, nejsi přece takový skřet!«). Zaměřte se také na řeč těla –  letmé dotyky udělají hodně, a třeba si uvědomí, jaký poklad ve vás je

Vložil: lulukoco ¤