06.Prosinec 2007

Že v zimě nejsou vidět? Sandálky jste už odložila na dno skříně, to ale ještě neznamená, že se svým nožkám nebudete věnovat…

Nejen v salonu krásy, ale i doma

To, čím jste se v létě chlubila, určitě nebyla zrohovatělá kůže a oloupaný lak. Tak proč byste neměla mít krásně hebkou kůžičku na patách a nalakované nehtíky i v zimě? Je to vaše vizitka, i když chodidla vidí jen partner doma pod peřinou. Čas od času zajít na pedikúru je samozřejmostí, běžnou péči ale zvládnete i doma.

 

Nohy vám poděkují

Za osvěžující koupel vám po celodenním běhání budou nohy vděčné. Ať už jim dopřejete extrakty z rozmarýnu nebo eukalyptu. Nechejte je deset až dvacet minut máčet a po té je osušte ručníkem. Unaveným nohám prospěje také jemná masáž. Po důkladném odmočení (asi deset až dvacet minut) je pokožka vláčná a připravená na odstranění zrohovatělých částí pemzou nebo škrabkou. Nohy důkladně promažte mastnějším hydratačním krémem. Výborné je občas večer natřít nohy, přetáhnout tenkou ponožkou a nechat tak krém působit přes celou noc.

 

Nehtíky jako ze žurnálu

Pro úpravu nehtů na nohách použijeme raději kleštičky na nehty než klasické nůžtičky na manikúru. Nehty na nohou by měly správně lemovat konečky prstů. Kratší nehty zarůstají do kůže, delší trhají punčochy a snadno se lámou. K finálnímu dosažení požadovaného tvaru je výborný diamantový nebo skleněný pilník. Při pilování jedním směrem se zarovnávají okraje nehtů, aniž by se štěpily. Kůžičku kolem nehtů jemně zatlačíme do stran. Pro jemnou kůži v okolí nehtů je dobré ji na závěr ošetřit olejíčkem. S leštičkou to nepřeháníme, nehet by měl sklon se lámat a třepit.

 

Lákejte na výrazný lak

Lakovat nehty můžete, až když je ošetříte. Ze všeho nejdříve zbavte nehty mastnoty a vlhkosti. Nezapomínejte na podkladový lak, zabraňuje zažloutnutí nehtů a prodlužuje trvanlivost barevného laku. Necháme jej důkladně uschnout a aplikujeme barevný lak. Pro takřka dokonalý efekt existuje ochranný průsvitný lak, který se používá na závěr jako poslední vrstva a zvýrazní barevný lak leskem. Barvy laků na nehty by měly korespondovat s vaším šatníkem, přesto se nemusíte bát výraznějších a kontrastních barev. Decentní a elegantní volbou však vždy bude stále populární francouzskou manikúra. K »hot« novinkám patří inspirace klasickou francouzskou manikúrou s použitím barevných laků, třpytek a zdobení. Široký výběr různých odstínů korunují perleťové, stříbrné a zlaté odstíny. Jejich výhodou je především možnost univerzálně je zkombinovat s volbou oblečení.

 

Věnujete se pravidelně i svým nožkám?

Vložil: lulukoco ¤