20.Září 2007

Nevíte, proč jsou pokaždé herečky v televizi tak dokonale nalíčené? Myslíte si, že fotky v časopisech jsou jen dílem retuše? Částečně možná, ale do velké míry je perfektní výsledek také dílem šikovných rukou profesionálních vizážistů. Poptali jsme se a zjistili pro vás pár triků přímo od profesionálů.

Rady k líčení podle profesionálů

 

Hydratační make-up

I ta nejmastnější pleť potřebuje hydrataci, a to platí i o make-upu. Aby vám příliš tuhý a hustý make-up nedělal na tváři hrudky a měl naopak příjemnou a přirozenou texturu, doporučují maskéři smíchat ho rovnou s jemným a nemastným hydratačním krémem namísto použití hydratační péče jako podkladového krému. Pokročilejší mohou vyzkoušet i jinou mixérskou alchymii – vizážisté si rozhodně nevystačí s jedinou tubičkou, ale umí šikovně zvýraznit nebo naopak utlumit některé partie obličeje volbou různých odstínů make-upu. Make-up také raději nanášejte prsty místo houbičky, která může vytvářet nerovnosti.

 

Přirozené řasy

Chodit s umělými řasy během dne je přece jen silná káva a vězte, že i ta nejlepší řasenka vytváří na řasách dříve či později hrudky. Pročesávat si je pokaždé kartáčkem zabere mnoho času, a tak raději jednejte předem. Před každým použitím jednoduše řasenku jemně otřete do papírového kapesníčku a pak můžete aplikovat rovnou i několik vrstev bez zbytečných nánosů.

 

 

Hezké zčervenání

Vizážisté hodně dají i na tvářenky, které jsou prakticky alfou a omegou celého líčení – mohou výsledný dojem o sto procent zlepšit, ale i zhoršit. Dnes se preferuje spíše přirozený styl líčení, takže na pruhy od ucha k nosu ve stylu osmdesátých let raději zapomeňte. Tvářenku si vybírejte v tónech vaší pleti tak, aby s ní nekontrastovala, ale naopak jen přirozený odstín líček zvýraznila.. Maskéři doporučují tvářenky pěnové či krémové v barvě melounu – ty prý sedí ke každé barvě pleti a přitom působí velice přirozeně. Velký pozor si dejte na množství – než aby z vás růž padala jako omítka, noste tvářenku s sebou a pravidelně si ji obnovujte.

 

Stíny, které vydrží

Pokud vám vadí, že si stíny musíte nanášet v několika vrstvách a pak stejně nejsou dost syté, zkuste následující postup, který si vizážisté nemohou vynachválit. Vezměte jednoduše vatovou tyčinku, navlhčete ji a poté jí opatrně naberte malé množství stínů. Takto vytvoříte mnohem sytější odstín, který navíc dost dlouho vydrží. Pro vylepšení vzhledu můžete na konci aplikace přetřít víčko suchým aplikátorem bez barvy, aby se vyrovnaly případné nerovnosti.

Vložil: lulukoco ¤