11.Srpen 2007

Skateshopy už nejsou v dnešní době až tak ojedinělou záležitostí, možná právě naopak. Ovšem najít mezi všemi těmi rádoby skate hadříky ten opravdový, jedinečný a skutečný skate outfit jak má být, není úplně hračka.

 

Pokud jde o skateboarding, určitě jde o víc, než jen ježdění na prkně. Skating je životní styl, ke kterému neodlučně patří i konkrétní typická móda a pravda je taková, že její oblíbenost díky síle komerce rok od roku stoupá.

Přestože skateing jako takový je spíše nekomerční záležitostí, vzhledem k tomu, jak volně a nevázaně se snaží vypadat, plné regály značkových věcí a předražené ceny v obchodech říkají něco jiného. V dnešní době jde převážně o image. Takže pokud příště potkáte na ulici nějakého toho „ skejťáka“, nebuďte si až tolik jisti, že vlastní i nějaké to prkno. Každopádně ať s prknem nebo bez, skate styl je rozhodně in.

Co tedy ke skate stylu neodlučně patří? Především jsou to široké boty, ve kterých je místa mnohdy skoro i na peněženku a klíče, jejichž tkaničky se ovšem oproti původnímu účelu rozhodně nezavazují. Samozřejmostí jsou volné, nejlíp ještě trošičku ošoupané kalhoty či třičtvrťáky s rozkrokem až u kolen a tričko či mikina velikosti XXL – prostě všechno free a pohodlné. A pokud jde o skate samotný, chce to nápisy, nálepky, barvičky, prostě osobitý a hlavně jedinečný street style.

Co se týče značek, v našich obchodech si můžete pořídit oblečení ale i skateové komponenty značek Powell, Antihero, Bullet, Real skateboards, DVS, Matix, Flip, Spitfire, Tech Deck, Jessup, Santa Cruz, Peace, Créme, Acme skateboards, Quiksilver, ale samozřejmě i světoznámé značky jako DC, Adio či Etnies. Správný „skejťák“ přece musí ty správné boty, kalhoty, tričko a mikinu.

Vložil: lulukoco ¤


Komentáře (6):
  • 29.07.2011 22:18:06, nečum :P

    Kurva co sem pleteš značky.. ! hele já jezdím na sk8 8 let!umím hodně triků a jezdím na soutěže ! do piče ale o značky nejde já taky nemám značkové oblečení a jezdím na soutěže!Nikdy o značky nejde hlavně dyž si nerozbiješ hubu !

  • 16.02.2011 12:04:22, já!

    prepáč ale toto si odkopírovala s jednej stránky :PP

  • 26.07.2009 19:02:13, Sophie

    Jakže??? Značky? A tím budu správnej "skejťák"? Bylo pár takových..velmi chudých a žádný značkový věci neměli. Jen prkno.. A dopracovali se na Jamy kde se umístili dost dobre. Teď sice už "značkový" hadry maj ale o tom to není!

  • 04.04.2008 23:50:15, Happy

    Hej, musím tě opravit že se tkaničky nezavazují...viděla jsi někdy jakéhokoliv profi skatera že by neměl zavázané tkaničky 1. vyopadá to stylovějc 2. je to mnohem pohodlnější 3. musíš vědět jak na to to zavázat....

  • 04.10.2007 14:48:20, lulukoco

    Promiň jestli jsem tě nějak urazila,ale máš pravdu.O skate styl toho moc nevím.Ale tenhle článek jsem nepsala já.Ten jsem si vyhledala na netu.A kdyby bylo možno tak nebuď sprostej.Dík

  • 02.10.2007 22:33:32, MR.SPAGETKA

    Tak toto je ta jedna z najvacsich picovin co som kedy cital...ze skater musi mat znackove veci...ta ty len o tych styleroch vravis tiez nemas ani potuchy o skateboardingu a vypisujes tu hluposti...radsej to zmaz a nerob sa trapna....diki moc...sk8 or chcipni!