06.Prosinec 2007

Krásný okouzlující pohled, uhrančivé oči – také po takových toužíte?

Obdivujete modelky či herečky a jejich dokonalé líčení? Proč byste i vy nemohla dosáhnout kouzelného pohledu?

Ať už jsou vaše oči moc malé či velké, máte zapadlá víčka či naopak vystupující oči, drobné vrásky kolem očí, povislé koutky nebo se trápíte po ránu s nepříjemným zarudnutím očí, s několika jednoduchými triky si poradíte.

 

Malé oči – Opticky je zvětšíte pomocí světlými barvami či perletí. Světle můžete zvýraznit i pomocí světlé tužky vnitřní okraj vnitřních víček. Zmizet by z vašeho líčení měly stíny tmavé a oční linky. Dobrým trikem je také vytrhané a zúžené obočí.

 

Zapadlá víčka – Je třeba lehce vystínovat jen oblouk nad víčky (ne celá víčka), vykreslete jej nejlépe šedou či hnědou barvou stínů a rozetřete. Můžete také nanést stíny ze strany pod konce obočí a transparentně je pak rozetřít směrem k víčkům. Víčko by nemělo být výrazné (nejlepší je použít jen tělovou barvu).

 

Vystupující oči – Pomohou je zmírnit výrazné kontury nanesené tužkou, důležitý je hlavně dolní okraj vnitřních víček. Na horní víčka pak použijte tmavé kouřové stíny.

 

Drobné vrásky – Třpytivé stíny vrásky zdůrazní. Sáhněte proto raději po matných. Volte spíše neutrální barvy (hnědou, béžovou, šedou…) než výrazné a hodně barevné.

 

Povislé koutky – Zapomeňte na líčení spodních víček. Zvýrazněte horní část. To jde například pomocí stínů zvýrazněných plošně směrem k vnějšímu okraji obočí. Kouzlit můžete i s očními linkami. Ty mají být výraznější u vnějšího koutku oka, nebojte se je lehce zvednout směrem nahoru.

 

Zarudlé oči – Zarudnutí se samozřejmě nemůžete jako zázrakem hned zbavit, může jej však alespoň opticky zmírnit a zamaskovat. Pomocníkem vám k tomu bude světlá tužka, kterou nanesete na vnitřní okraj dolních víček. (Pozor na černou tužku – zarudnutí jen zvýrazní!). Béžové, transparentní či kouřově šedé stíny také pomohou s maskováním, nevhodné barvy jsou všechny, které jsou laděné do červena, a zelené.

 

Máte problémy s líčením očí?

Vložil: lulukoco ¤