08.Březen 2010,16:01
h

106. Kuře po provensálsku

1 kuře, 500g rajčat, 2 stroužky česneku, půl cibule, 1 dl bílého vína, sůl, pepř, olivy, hladkou mouku, tuk.
Kuřerozporcujeme na menší kousky než obvyklé čtvrtky, osolíme, opepříme aobalíme v hladké mouce. Takto připravené maso osmahneme na tuku,přidáme krájenou cibuli, utřený česnek, oloupaná nakrájená rajčata(snadněji je oloupeme, když je na chvíli ponoříme do vařící vody),všechno podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. V závěrupřidáme olivy.

107. Kuře po selsku

1velké kuře, 100g anglické slaniny, 150g oleje, 1800g brambor, 1 velkácibule, 1 svazeček libečku, 50g uzeného bůčku, 2 lžíce rajčatovéhoprotlaku, vývar, pepř, sůl.
Očištěnékuře rozporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji ze všech stran opečeme.Vyjmeme, ve šťávě opečeme kolečka oloupaných brambor i kolečka cibule.Připravené maso urovnáme do zapékací misky, poklademe opečenýmibrambory s cibulkou a přelijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchalikečup. Podle chuti osolíme a přidáme libeček ve svazečku. Pokrm dusímev troubě doměkka, libeček ke konci úpravy vyjmeme. Porce na talíříchmůžeme ozdobit čerstvou zeleninou - kolečky rajčat, proužky paprik neboalespoň usekanou zelenou petrželkou.

108. Kuřecí prejt se zelím.

1/2 hlávky zelí, drůbeží směs, 2 syrové brambory, 1 cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, zázvor, 30g strouhanky.
Drůbežísměs upečeme a rozebereme, zelí nakrájíme na čtvrtky a 1/4 hodinypovaříme v osolené vodě. Umeleme s brambory, okořeníme a přidámenakrájenou cibuli. Šťávu v misce zasypeme houskou, na ni dáme umletouhmotu a zapečeme.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: