31.Leden 2010,22:03
Ingredience:
0.3 kg zadního hovězího, 40 g vepřového sádla, 60 g cibule,
10 g česneku, 0.2 g mletého pepře, 20 g hladké mouky, 6 g soli, 20 g rajčatového protlaku,
3 g mleté papriky, 60 g slaniny, 50 g pařížského salámu, 100 g žampiónů, 60 g kapie
Postup:
Hovězí maso očistíme, opereme a nakrájíme na stejnoměrné kostky.
Na2/3 sádla usmažíme cibulku (také asi 2/3) s kmínem dozlatova,přimícháme poloviční dávku papriky a na tento základ vložíme připravenémaso. Při častém míchání rychle odusíme ve vlastní šťávě. Potom přidámepepř, sůl a rajský protlak
a pod pokličkou dusíme dozměknutí. Přidáváme po částech podle potřeby horkou vodu. Když je masoještě trochu zatuhlé, necháme základ vydusit až do tuku. Přidáme mouku,orestujeme asi 5 minut. Potom zalijeme horkou vodou tolik, aby omáčkabyla řidší. Přidáme utřený česnek a necháme zvolna vařit, až je masoúplně měkké. Ve zvláštním kastrole zatím rozpustíme zbytek sádla,přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu,salám (klobásu) a na plátky pokrájené žampióny (nebo jiné houby) akapie. Trochou papriky zasypeme a všechno orestujeme. Takto připravenou vložku dáme nakonec do guláše a ještě všechno převaříme. Příloha: brambory, knedlík nebo chléb


kr
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
21:00
47
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
20:30

Ingredience:

800 g krkovice, 800 g  vepřových drobů(ledvinky, játra), 400  g cibule, 100 gsádla,

vývar z masa, česnek,mletá  paprika sladká, majoránka, pepř, sůl

Postup:

Do cibulového  základupřidáme maso a droby pokrájené na větší kostky, zasypeme drceným česnekem, mletou paprikou, osmahneme, osolíme,  zalijeme vývarem 

a vaříme do změknutí. Poté dochutíme pepřem,  majoránkou.

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
20:13
49

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
20:05
Ingredience:
800 g kuřecích prsou. 800 g cibule, 2000 g rajčat, 2 sušené chilli papričky nebo mleté chilli, olej, sůl, pepř
nákup
Postup:
Cibulinakrájíme na kostičky, rajčata nastrouháme na hrubém struhadle tak, ženám v ruce zůstane jen slupka (slupku nepoužíváme). Z rajčat scedímešťávu, kterou necháme stranou na pozdější podlévání.
Maso nakrájíme na větší kostky.
Naoleji osmahneme cibuli, přidáme dužinu z rajčat, společně orestujeme,přidáme chilli a kuřecí maso, osolíme, promícháme a dusíme do změknutí.V průběhu dušení podle potřeby podléváme slitou šťávou z rajčat.Jakmile je maso měkké, je zároveň i zelenina vydušená
v hustší omáčku (asi za půl hodiny), Omáčku podle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
08:07
Ingredience:
400 g krůtího masa, mletý pepř, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, sladká i pálivá paprika,
1 malá sklenice sterilovaného leča, 4 stroužky česneku, worcesterská omáčka,
čerstvě nastrouhaný křen na ozdobení


Postup
Naguláš můžeme použít méně kvalitní krůtí maso - např. krůtí stehna nebomůžeme koupit přímo kousky krůtího masa na guláš (prodává se zmražené).
Masonakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. V kastrolu si rozpálíme olej,cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme masoa za stálého míchání ho osmahneme. Posypeme mletou paprikou, přidámesterilované lečo, rozetřený česnek a zakapeme worcesterem. Podlévámevodou podle potřeby a dusíme do změknutí.
Čerstvý křen oloupeme a jemně nastrouháme. Posypeme jím guláš před podáváním.
Jako přílohu můžeme zvolit chléb, těstoviny, hranolky, nebo jinou vámi oblíbenou gulášovou přílohu.


a
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
07:56
Ingredience:
1200 g jeleního nebo srnčího masa - krk, bok nebo hrudí, 1000 g cibule,
500 g vepřového sádla, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 kořenové petržele, 4 rajčata,
2papriky, sklenička sterilovaného leča, 500 g brambor (z toho 3 syrovéna zahuštění), sušené nebo čerstvé houby, 300 ml červeného vína, mletápaprika
kmín, česnek, majoránka, větvičky z jedličky, sůl, pepř
Postup:
1.Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky,kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky.
2.Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou adrceným kmínem dozlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme mletoupaprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí.
3. Přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo, podlijeme vínem

a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky
a nastrouhanými brambory do změknutí.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
05:03
Ingredience:
300 g zadního hovězího masa, 300 g vepřového ramínka, 300 g patisonů nebo cukety,
60 g tuku, 200 g cibule, 1 zelená paprika, 2 rajčata, 2 lžíce hladké mouky,
2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky,
2 lžíce kečupu, pepř, vývar z kostky bujónu, sůl


1



Postup:
Nejdříveočistíme cibuli, oloupeme cuketu nebo patison a obojí nakrájíme nahrubé kostky. Také opláchnuté a osušené hovězí i vepřové maso pokrájímena větší kostky.
Očistíme česnek, zelenou papriku (nakrájímeji na proužky) a spaříme a oloupeme rajská jablíčka. V kastrolurozpálíme tuk (olej, sádlo), osmažíme na něm cibuli, přidáme hovězímaso a také ho osmahneme po všech stranách. Zhruba po 10 minutáchpřidáme vepřové maso a také osmažíme. Mícháme.
Když jevepřové maso téměř měkké, rozprášíme na ně hladkou mouku, promícháme smasem a znovu necháme osmahnout. V tomto okamžiku přidáváme nakrájenépatisony nebo cuketu, přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, pepř,mletou papriku a sůl. Po troškách podléváme vývarem až dosáhnemepotřebného množství tekutiny. Stále mícháme. Necháme chvíli provařit apotom přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Dále dusíme na mírném ohniaž je maso měkké. Ke třeba počítat s tím, že přidáním patisonů čicukety do guláše vznikne při stejném množství mouky trochu řidšíomáčka. Nevyhovuje-li vám to, stačí zaprášit maso větším množstvímmouky. Guláš podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04:50
Ingredience:
400 g masa na minutku, 1 plechovka fazolí,1 velkou cibule, 2 stroužky česneku, pepř, gulášovou kostku, majoránku,sůl, olej, kečup
Postup:
Na nudličky nakrájené maso osolíme a opepříme a zprudka opečeme na tuku.
Když je opečené, přidáme cibuli, poté česnek, gulášovou kostku a zalijeme konzervou fazolí. Přidáme kečup a vše krátce zadusíme.
Na konec přidáme majoránku.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04:34
gril


V kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Zlehkaji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a nechámedusit do změknutí. Můžeme přidat i kousek mrkve, petržel, bobkový lista několik kousků nakrájené zelené papriky. Nedoporučuje se gulášmíchat, ale s hrncem přikrytým pokličkou zatřepat.
Na zahuštění použijeme buď moučnou záklechtku anebo nastrouhaný a v našem guláši uvařený syrový brambor.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
04:28
kr


Vkastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenoucibuli, zlehka zaprášíme paprikou, vložíme maso na- krájené na kousky,slabě podlijeme vodou, přidáme drcený kmín, osolíme a zastříknemeoctem. Dle potřeby doléváme vodu a dusíme do změknutí. Asi po 1 ½hodině maso vyjmeme šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak,trochu drcené majoránky a ještě asi ½ hodiny vaříme.
Hotovou omáčku přecedíme na připravené maso a společně krátce povaříme.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
27.Leden 2010,15:25
http://blog.hynous.cz/
 
kategorie: Odkazy na www. stránky
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
24.Leden 2010,13:49
1


JAHODOVÁ na mastnú pleť:

2 lyžice ovsených vločiek, 3 zrelé jahody, 1 lyžička smotany
postup:
vločky rozmixujeme, pridáme jahody a smotanu a dobre premiešame. Masku necháme pôsobiť 10 min. zmyjeme studenou vodou.
Jahody-čistia a oživujú všetky typy pleti.majú sťahujúce učinky, upokojujúpodrazdenu pleť. Obsahujú vitamín C, ktorý chráni pred voľnýmiradikalmi, teda aj pred starnutím.

BANÁNOVÁ na suchú pleť:

1 žltok, 2 lyžičky mandlového oleja, 1 zrelý banán
postup:
všetky prísady rozmixujeme, nanesieme na pleť a necháme pôsobiť 10 min. Zmyjeme studenou vodou.
Banán-ma upokojujúce učinky , intenzivne vyživuje a hydratuje vysušenúpokožku.je bohatý na draslík ,ktorý udržuje vodu vo vnútri buniek,horčík a mangán.

UHORKOVÁ na mastnu pleť:

1 šalatova uhorka, 1 lyžica tvarohu
postup:
uhorkunastruhame, odoberieme 2 lyžice a zmiešame ich s tvarohom. Nanesieme natvar a necháme pôsobiť 15 min. masku zmyjeme vlažnou vodou.
Uhorky-obsahuju až 95 % vody, draslik, železo a horčík, veľa kremiku afluoru. spomaluju starnutie pokožky a dodáva jej pružnost a majusťahujuci učinok.

AVOKÁDOVÁ na suchu a zrelu pleť:

dužina s 1 zreleho avokada, 1 lyžička medu, 1 lyžička citronovej šťavy, 1 lyžička bieleho jogurtu
postup:
prísadyrozmiešame na kašičku a vložíme na pol hodinu do chladničky. nanesiemena tvar a krk a necháme pôsobiť 10 min.Zmyjeme studenou vodou.
Avokádo-vynikajúci na výživu a regeneraciu unavenej alebo zrelej pleti.obsahujeolej obohatený na vit.E a mastné kyseliny- výborný hydratačnyprostriedok

JABLKOVÁ na mastnú pleť:

1 zrele jablko, 1 bielok
postup:
bielok vyšlahame na penu a zmiešame s nastruhaným jablkom.Necháme pôsobiť 10 min a zmyjeme studenou vodou.
Jablko- obsahuje veľa vody, vlákniny. pôsobí omladzujuco vdaka vitamínom a stopovým prvkom- najmä draslika

HROZNOVÁ na ochabnutu pleť:

10 bobúl hrozna, 1 lyžica olivoveho oleja
postup: dužinu s hrozna zmiešame s olejom.Kašičku nanesieme na tvar a krk.po 10 min zmyjeme studenou vodou.
Hrozno-regenerujevrchnu časť pokožky, oživuje zápalové procesy. Obsahuje veľaminerálnych latok, vlakninu a vitamíny C, E, B ktoré pleť rozjasnuju aspomaluju proces starnutia
 
13:43
1

Ingredience:
*zavírací sklenice * růžové okvětní lístky(nesušené) * sůl
Postup:
Do pěkné zavírací sklenice dávejte na střídačku vrstvy růžových lístků a soli.
Nechte asi 24 hod. a po odšroubování víčka se celá místnost provoní. Na noc zase uzavřete.
Sůl můžete třeba obarvit potravinářským barvivem.
 
13:34
Levná alternativa drahých šampónů - odlít trochu svého šampónu a nechat v něm rozpustit pár tablet acylpyrinu.
 
13:18

V kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět 3oloupané a nakrájené cibule, přidáme mletou papriku,nakrájené maso, osolíme a okořeníme, přidáme 1 stroužek utřeného česneku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Asi po hodině dušení přidáme na kolečka nakrájené

2 - 3 paprikové lusky, dochutíme majoránkou a vše dohromady asi 30 minut dusíme.

 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:20
1

Ingredience:
500 g vepřové plece, 1 cibule, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 sladkokyselá okurka,
2 vejce vařená natvrdo, 2 lžíce oleje, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky,
1 lžička mleté sladké papriky, sůl


Postup:
Nejdříve dáme uvařit vajíčka natvrdo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Masoopláchneme a nakrájíme na kostky. Na pánvi si rozpálíme olej (sádlo),zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme ho,osolíme. Potom ho zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a zvolna dusímedo změknutí. Podle potřeby mírně podléváme.
Maso vyjmeme adáme stranou, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, dobřepromícháme, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, dobře rozšleháme aasi 15 minut zvolna vaříme.
Nakonec přidáme smetanu,prohřejeme, do omáčky vložíme zpět maso, na kostky nakrájená natvrdouvařená vajíčka, kostičky okurky a hrášek. Podle chuti dosolíme aspolečně ještě asi pět minut prohřejeme. Podáváme s rýží, knedlíkem,noky.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
12:04
1

Ingredience:
500 g mletého plecka, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku,
2 citrony, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželky,
mléko nebo smetana, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, worcesterská omáčka,
100 ml bílého vína, olej na smažení, sůl

Postup:
Domletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 200 ml mléka, pepř popřípaděještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby.Promícháme a necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malékuličky a smažíme na oleji dozlatova.
Na pánev dáme rozpustit asi 2lžíce másla, na něj dáme nakrájenou mrkev, petržel , cibuli, celernecháme orestovat , až je zelenina měkká. Přidáme šťávu z jednohocitronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékemnebo smetanou , ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6slabých plátků citronu, kůru z jednoho citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce dochutí si worcesterskou omáčkou.
Podáváme s rýží.
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
23.Leden 2010,00:11
sníh


Manželka přijde dřív domů než je obvyklé a najde svého manžela v ložnici při souloži s mladou atraktivní slečnou.
Velicese rozčílila: "Ty jsi svině bez charakteru" křičí na muže"Jak seopovažuješ mě podvádět,jsem tvou věrnou manželkou a matkou tvých třídětí! Dám se ihned rozvést!" Manžel odpoví:"
Počkej chvilku, jestli mě máš trochu ráda, vysvětlím ti, co se stalo!!"
"Mluv" vzlyká žena "ale jsou to tvá poslední slova, co mi řekneš!"
Manželzačal: "Dobře, chtěl jsem právě nastoupit do auta a jet domů, když mnetato mladá dáma oslovila a zeptala se, zda bych jí nemohl pomoci.Vypadala bezradně a bezmocně, byla zklíčena.
Protože jsem neměl přisobě hotové peníze, tak jsem se jí po chvilce otálení zeptal,zda chcenastoupit do auta. Všiml jsem si, že je chudě a ne dost dobře oblečenáa že je špinavá. Řekla mi, že už tři
dny nejedla. Slitoval jsem se a odvezl jí k nám domů. Ohřál jsem jí mexickou kukuřici, kterou jsem pro
tebepřipravil minulou noc, ale ty ses já ani nedotkla, protože chcešzhubnout. Chudinka to zhltla ani ne za vteřinu! Protože potřebovalaočistu # navrhl jsme jí, aby se u nás osprchovala. Přitom jsem zjistil,že její šaty jsou ubohé, špinavé a rozedrané tak jsem je vyhodil azačal hledat do čeho jí obléci. Dal jsem jí tvoje značkové rifle, kterémáš pár roků, ale # nikdy si je neměla na sobě, protože se domníváš, žejsou pro tebe příliš ouzké. Dal jsem jí také # spodní prádlo, kteréjsem ti dal k narozeninám, které
jsi taktéž nikdy nenosila, protože jsi prohlásila, že nemám dobrý vkus.
Dálejsem ji dal sexy blůzku, kterou jsi dostala na vánoce od mé sestry atys ji nenosila jenom proto, abys ji naštvala. Daroval jsem jí téžlodičky,které jsi koupila v drahém butiku a nikdy nenosila jenom proto,že někdo na tvém pracovišti má podobné nebo dokonce stejné. Když jsemjí doprovázel ke dveřím, byla mi velice vděčná za pomoc i porozumění.Ve dveřích se ještě otočila a se slzami v # očích mi řekla:
"Prosím vás, máte ještě něco, co vaše žena nepoužívá?"
 
kategorie: vtipy
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů
22.Leden 2010,18:14
V kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobnonakrájenou cibuli. Zlehka ji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slaběpodlijeme vodou a dusíme do změknutí. Přisolíme, ochutíme worcesterem,ale v žádném případě nedáváme kmín a nezahušťujeme moukou. Můžeme alepřidat majoránku a stroužek třeného česneku.
Tak tohle se mi skutečně jako perkelt nejeví!!! Následující recept z TV je lepší, jen ho asi nemám kompletní, pokud někdo víte podrobnější, ráda ho doplním!
5 cibulí
Sádlo
Osmažit rýži
Přidat 21/2 lžíce sladké papriky
Dobře promíchat a přidat asi ½ l vody
Přidat maso a vařit
Sůl
Když je maso skoro hotové, přidat bílou papriku a rajčata, na konec červené víno a česnek
 
kategorie: Recepty - Guláše
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤ 0 komentářů