08.Březen 2010,00:07
jk

111. Kuřecí maso se špenátem

Kuřecímaso, špenátové celé listy, červená paprika, červené víno, s=ojováomáčka, sůl, 2 vajíčka, Solamyl, rýže, 3 lžíce oleje, tuk pánev, mletýzázvor, feferonky.
Připravíme sikuřecí maso, které nakrájíme na proužky. Maso dáme do misky mírněosolíme, klepneme jedno nebo dvě vejce podle počtu porcí a na každouporci dáme jednu lžičku bramborového škrobu (solamylu) a toto všechnodůkladně zamícháme a necháme odležet. Teď přišel čas na přípravu rýže,která bude přílohou. Rýži důkladně umyjeme, až bude voda, kterousléváme úplně čistá, poté dáme vodu asi tak dva prsty nad rýži mírněosolíme a já přidávám dvě až tři lžíce dobrého oleje, nejlepší jezelený olivový olej. Rýži, kterou jsme si připravili, dáme vařitnejdříve bez pokličky a teprve až rýže pojme velkou část vody dámepokličku a na nejmenším plamenu doděláváme ještě tak deset minut, nesmíse nám připálit. Po této době dáme rýži na stranu a necháme přikrytouaž do podávání jídla. Nyní se pustíme do masa, které máme naložené veškrobu a vejcích. Připravíme velkou pánev, do které dáme asi tak lžíciceresu nebo jiného tuku na smažení, rozpálíme a vložíme ještěrozmíchané maso do tuku a dvěma lžícemi nebo vařečkami rychle mícháme amaso roztrháváme na kousky tak, jak bylo nakrájené. Maso, jak se smažítak má tendenci se spojovat do jednoho celku a tomu musíme zabránit.Masíčko má být z obou stran do zlatova opečené a kousky mají mítstejnou velikost. V této fázi dáme do rozpálené pánve asi tak lžičkumletého zázvoru a okamžitě vhodíme očištěný špenát a na nudličkynakrájenou nejlépe červenou papriku. Lehce promícháme a zalijeme asitak jednou a půl deci vína nejlépe červeného a také dáme dvě lžícekvalitní sojové omáčky. Pokrm mícháme tak, aby se pěkně promíchal, a potřech minutách zakápneme máčeným škrobem. Škrob si namočíme do sklenkyvody asi tak dvě až tři lžičky, zamícháme a necháme stát, až se námškrob usadí tak čistou vodu slijeme a to co nám zůstane na dně,zamícháme a touto hustou hmotou zalijeme hotový pokrm za velkéhomíchání a odstavíme z kamen. Jídlo musí být jakoby skleněné a barvazeleniny má být jasná. A máme hotovo, na talíře dáme úhledné kopečkyrýže, kterou obsypeme naším pokrmem. Ten kdo má rád ostřejší, červenýmolejem, který zhotovíme tak, že do rozpáleného oleje dáme lžičkumletých feferonek, nebo pokud máme i čerstvých, a tímto olejem si jídlodochutíme. K jídlu je dobrý kompot. Po jídle je dobré dát sklenku vínanebo bylinkového likéru.

112. Kuřecí bašta s bramboráčky

300g masa, pepř, sůl, kari, 2 žloutky, 4 lžíce oleje, 4 lžičky sójové omáčky, 1 lžička solamylu, 1 feferonka, 1 cibule.
Masonakrájíme na nudličky, smícháme s ostatními surovinami a necháme 24hodin odležet. Opečeme na oleji a podáváme obložené malými nekořeněnýmibramboráčky.

113. Kuřecí jehly

400g kuřecího masa bez kostí, 12 malých hlaviček hub, 1 párek, 1 paprika, 60g slaniny, sůl, olej, mletá sladká i pálivá paprika.
Masonakrájíme na silnější plátky, naklepeme a nakrájíme na čtverečky.Osolíme a posypeme paprikou. Papriku a slaninu nakrájíme na tenkéčtverečky, párek na šestiny a vše střídavě napícháme na jehly. Maso,houby a papriku potřeme olejem a opékáme na grilu nebo na pánvi.Podáváme s pečenými bramborovými plátky a zeleninovým salátem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: