07.Březen 2010,23:51
,

114. Kuřecí tajemství

Kuřecí řízky, banány, hladkou mouku, vejce a strouhanku na obalení, tuk na smažení, sůl, špetku pepře.
Kuřecířízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme vhodně uříznutýkousek banánu, svineme jako Španělského ptáčka a zajistíme párátkem.Obalíme v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném v troše mléka a vestrouhance. Na dobře rozehřátém tuku osmažíme. Podáváme s bramboremnebo bramborovou kaší. Můžeme přidat různé dušené zeleninové směsi nebosalát ze syrové zeleniny.

115. Kuřecí saté

400g kuřecího masa, cibuli, 3 stroužky česneku, 1/2 lžíce kari, sůl, 2 lžíce oleje, 3 lžičky pokrájených arašídů.
Masonakrájíme na menší kousky, smícháme s rozkrájenými cibulí a česnekem,kořením a olejem. Necháme 2 h v chladu odležet, osolíme a zprudkaopékáme na pánvi na oleji. Podáváme s rýží a s miskou pokrájenýchosolených a opepřených rajčat, sardelovou pastou, dílky citrónu akokosovým mlékem (strouhaný kokos smíchaný s kondenzovaným mlékem).Nakonec posypeme opraženými arašídy.

116. Kuřecí tokáň

1 vykostěné kuře (asi 1 kg), 2 lžíce oleje nebo sádla, 300g cibule, 300g žampiónů, 50g másla, 30g mleté papriky, 2 dl rajského protlaku, sůl, kmín, pepř, hrášek.
Na olejiosmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky masa a opečeme.Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zalijeme protlakem a dusíme doměkka. Mezitím na másle podusíme na plátky nakrájené žampióny s kmínema přidáme k masu. Podáváme s dušenou rýží, do které můžeme přidathrášek.

117. Kuřecí závitky

Kuřecířízky mírně naklepeme a osolíme. Na plátek masa položíme plátek šunky aplátek sýra, přidáme trošku nasekané cibule a opepříme. Maso přeložímea pevně ovážeme režnou nití. Upečeme. Podáváme s bramborem a kompotem.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: