07.Březen 2010,22:52
k

118. Kuřecí roláda č. 1

Vykostěné kuře, 80g slaniny, sůl, ořech másla, vývar z drůbků Nádivka: 2 vejce, sůl, muškátový květ, tymián, bazalka, 2 žemle, 1,5 dl mléka, 2 kousky zelené části pórku vcelku, 2 tenké mrkve, slanina.
Vejcerozšleháme se solí a kořením. Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijememlékem. Pórek spaříme a mrkev asi 5 min. povaříme. Slaninu nakrájíme,osmahneme a přidáme k pečivu. Kuře osolíme. Slaninu na pečenínakrájíme, 2/3 dáme do nádivky, zbytek na dno pekáče. Maso pokryjemečástí nádivky, doprostřed vložíme mrkev obalenou pórkem, přikryjemezbylou nádivkou, stočíme a upevníme jehlami nebo nití. Položíme dopekáče na slaninu, osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a pečeme.Otáčíme a podléváme.

119. Kuřecí roláda č. 2

1 vykostěné kuře, sůl, sardelová pasta, 250g paprikového bůčku, kari, 2 nožky klobásy, 2 míchaná vajíčka, pepř.
Plátkuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjemeplátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití apečeme za stálého podlévání.

120. Kuřecí roláda s klobásou

1 vykostěné kuře, sůl, kari, pepř, sardelová pasta, 250g paprikového bůčku, 2 nožky klobásy, 2 vajíčka, 2 hrsti sušených hub.
Kuřerozprostřeme na plát, potřeme pastou a posypeme solí a kořením. Asi dotřetiny položíme klobásu, obložíme namočený mi houbami a míchanýmivajíčky. Menší část kuřete přeložíme a srolujeme. Pečeme a podlévámevodou z hub.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: