07.Březen 2010,13:39
4

125. Kuřecí játra s rýží

- Thab kaj pad prikon - 300g kuřecích jater, 6 čínských hub (Jidášovo ucho), 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 2 středně velké cibule, 2 čerstvé chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 zelená paprika, 3 šalotky.
Opranákuřecí játra a houby, které jsme předtím na 20 minut namočili do horkévody, nakrájíme na menší kousky. Na pánvi usmažíme do zlatova nakrájenýčesnek, pak asi minutu smažíme cibuli a pálivé papričky. Přidáme játraa za stálého míchání orestujeme do růžova. Přidáme sójovou omáčku,cukr, citrónovou šťávu, houby a smažíme asi minutu. Nakonec vmícháme naproužky nakrájenou papriku se šalotkou a krátce osmažíme. Podáváme srýží.

126. Kuřecí pilaf (Kotopulo pilafi)

300g vařených kuřecích prsíček, 300g rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sklenka kuřecího vývaru, 2 lžíce olivového oleje, lžíce protlaku, petrželová nať, pepř a sůl.
Cibulinadrobno nasekáme, maso pokrájíme a spolu s rozsekaným česnekemosmahneme na oleji. Předem na 15 minut namočenou, pak dobřepropláchnutou a okapanou rýži přidáme k masu a za stálého míchánípodusíme. Zalijeme vývarem a vodou tak, aby tekutina bylo dvakrát tolikjako rýže. Na mírném ohni už bez míchání dovaříme. Ochutíme zbylýmisurovinami a podáváme.
 
kategorie: Recepty - drůbež
vložil: 1Ivetta
Permalink ¤


0 Komentáře: